Verslavend leren

 Gepubliceerd door om 20:22  Onderwijs
mrt 052006
 

Ik heb de afgelopen dagen veel (teveel?) tijd doorgebracht op gotoAndLearn. Daar staan ruim veertig tutorials over Flash bij elkaar. Ik leg een andere keer nog wel eens uit waarom ik daar meer van wil weten. Maar ook vanuit onderwijstechnisch oogpunt vind ik de site absoluut een aanrader. De verschillende tutorials (helaas niet te downloaden naar je iPod) zitten strak in elkaar, hebben een prettige omvang en tempo. Je ziet de code, het resultaat, de uitleg is helder.
Handig om even te weten: begin onder aan het lijstje en werk dan naar boven.

Podfeed.nl gaat er mee stoppen

 Gepubliceerd door om 16:03  Edupodcast
mrt 052006
 
“Podcasting in Nederland is inmiddels, zoals velen al voorspelden, zo dood als een pier. Mooi moment voor mij om de deuren van Podfeed te sluiten en mijn energie op andere zaken te richten.”

(bron)

Dit begrijp ik dus echt niet. Ik zal niet herhalen wat ik in een reactie op het bericht gezegd heb over het niet begrijpen van het waarom van het stoppen. Laat ik hier maar volstaan met het bedanken van Leon voor de site die voor mij dé nummer 1 op podcastgebied is/was. :|
[update 19:38] Gaat er toch nog een doorstart komen?

Mediatraining

 Gepubliceerd door om 08:09  Leertechnologie
mrt 052006
 
“There’s an old joke among instructional designers. In response to a request for ‘gratuitous’ video in a course, we ask, ‘What moves?’ The implication, of course, is that if you are not showing content that is inherently dynamic and in motion then there is no point to video.

How last millennium can you be?

The joke betrays a lack of sophistication–of literacy–regarding the expressive power of the moving image. I think we need to take video more seriously and give it a privileged place right beside the written word in freshman composition classes. Because video can express some of the same concepts we ask students to relate using the written word, only more powerfully, more compactly and…well…just differently.”

(bron)

Het is een discussie die nog wel een tijdje zal duren. Wanneer is video zinvol? Michael Feldstein gaat in bovenstaand verder met het geven van een aantal voorbeelden (waaronder ook dit prachtig exemplaar) om uit te leggen waarom een video ook gezien kan (moet?) worden als het resultaat van een complex denkproces….maar terwijl ik dit schrijf ben ik de zin die er stond al een paar keer opnieuw gestart…want ik weet eigenlijk nog niet eens of ik wel 60 video’s van vijf minuten zou willen bekijken en beoordelen. Toegegeven, het is waarschijnlijk een stuk prettiger dan 60 verslagen van 40 pagina’s doorlezen. Per saldo ook een stuk sneller. Maar dan zou ik wel eerst hard moeten nadenken over hoe ik daar een beoordeling en feedback aan zou moeten gaan hangen. Lees verder….