Maak je weblog mobieler

“W3, het World Wide Web consortium dat de standaarden voor Internet pagina’s bepaald, heeft aangekondigd dat het, in samenwerking met een aantal partners waaronder HP, tot een eerste versie is gekomen van een standaard voor mobile websites. Hierin staat beschreven wat een mobile website wel en niet zou mogen bevatten, hoe de code er uit hoort te zien, etc.”

(bron)

Het is een document met veel ‘tips’ (richtlijnen) die niet allemaal even snel/eenvoudig te implementeren zijn. Maar alleen wat in de stylesheet van een site aanpassen is vaak (meestal?) niet voldoende heb ik hier zelf gemerkt. Het ICT en Onderwijs BLOG is ook nog niet lekker leesbaar op een Pocket PC. En als je dan toch een aparte mobiele versie gaat maken, kun je de W3C-richtlijnen er natuurlijk het beste even bijpakken.