Voor niets gaat de zon op

 Gepubliceerd door om 22:53  Tools
feb 062006
 

Omdat ik flink op zoek ben naar handige/interessante tools en websites voor mijn Pocket PC is het me opgevallen dat er maar heel weinig gratis tools beschikbaar zijn. Voor de meeste (vaak handige) applicaties betaal je toch al gauw 20 – 30 dollar.

Maar dat informatie die ik vanaf mijn laptop gratis kan opvragen, vanaf mijn Pocket PC opeens geld moet gaan kosten vind ik wel raar. Ik betaal (nou ja, mijn werkgever dan) toch al een dure GPRS-verbinding om die informatie te kunnen opvragen en nou zou ik ook nog eens voor de toegang tot die info moeten betalen? Lees verder….

Maak je weblog mobieler

 Gepubliceerd door om 09:45  Internet
feb 062006
 
“W3, het World Wide Web consortium dat de standaarden voor Internet pagina’s bepaald, heeft aangekondigd dat het, in samenwerking met een aantal partners waaronder HP, tot een eerste versie is gekomen van een standaard voor mobile websites. Hierin staat beschreven wat een mobile website wel en niet zou mogen bevatten, hoe de code er uit hoort te zien, etc.”

(bron)

Het is een document met veel ‘tips’ (richtlijnen) die niet allemaal even snel/eenvoudig te implementeren zijn. Maar alleen wat in de stylesheet van een site aanpassen is vaak (meestal?) niet voldoende heb ik hier zelf gemerkt. Het ICT en Onderwijs BLOG is ook nog niet lekker leesbaar op een Pocket PC. En als je dan toch een aparte mobiele versie gaat maken, kun je de W3C-richtlijnen er natuurlijk het beste even bijpakken.

 Reacties uitgeschakeld voor Maak je weblog mobieler  Tags: