Voor niets gaat de zon op

 Gepubliceerd door om 22:53  Tools
feb 062006
 

Omdat ik flink op zoek ben naar handige/interessante tools en websites voor mijn Pocket PC is het me opgevallen dat er maar heel weinig gratis tools beschikbaar zijn. Voor de meeste (vaak handige) applicaties betaal je toch al gauw 20 – 30 dollar.

Maar dat informatie die ik vanaf mijn laptop gratis kan opvragen, vanaf mijn Pocket PC opeens geld moet gaan kosten vind ik wel raar. Ik betaal (nou ja, mijn werkgever dan) toch al een dure GPRS-verbinding om die informatie te kunnen opvragen en nou zou ik ook nog eens voor de toegang tot die info moeten betalen?

Effe bellen - Klik voor grotere versie
Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Voor niets gaat de zon op”

Reacties (5)
 1. Tja, dit is al een tijdje normaal bij de telco’s welke een WAP portal aanbieden. De portal is gratis te benaderen (tenzij je voor je WAP toegang inbelt), maar de diensten op de portal zijn allemaal betaald.

  Jammer, jammer.

 2. Dit is wel heel vreemd: Toen ik vanmorgen de mobiele link volgde kreeg ik een foutmelding. Nu kom ik gewoon in de gids zonder dat ik hoef te betalen of zo. De Flitssingel (staan ze daar vaak?) in Deurne wordt keurig gevonden.

 3. Willem, heb je ook op de link "Meer info – Kaart" geklikt om bij het telefoonnummer te komen? Want daar krijg ik nu nog steeds een melding dat ik moet inloggen.

 4. @Pierre, dom van mij, ik was te snel en inderdaad niet genoeg doorgeklikt. Gelukkig heb ik 2 alternatieven voor je die wel werken met de pda:
  http://www.nationaletelefoongids.nl/ en http://www.telefoongids.com/ waarbij de laatste zelfs je 06 nummer weergeeft!
  Gevonden via: http://pda.startpagina.nl/

 5. Ze werken, maar sturen wel erg veel (overbodige) info mee. Voor gebruik via GPRS waar je per KB betaald dus niet handig.
  Dat mobiel nummer is het gevolg van een service waar we nooit om gevraagd hebben. Omdat ik die telefoon niet meer gebruik, zul je er mij overigens niet mee aan de lijn krijgen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.