Google-video downloaden en converteren

 Gepubliceerd door om 17:41  Tools
jan 082006
 
“Een blog vanochtend met betrekking tot Google Video leidt er uiteindelijk toe dat ik toch een tijdje blijf rondkijken tussen het enorme aanbod aan video’s. Ook al is de kwaliteit meestal niet al te geweldig, er zitten toch wel aardige dingen tussen als je even goed zoekt.
Tijdens het afspelen van een aantal video’s ontstaat bij mij dan al snel de behoefte om één en ander op te slaan. Ik ging er tot vanmiddag vanuit dat downloaden van de flash-movies niet mogelijk was. Foute veronderstelling zo bleek al snel.”

(bron)

Ik heb er nog niet zelf mee kunnen spelen, maar de links die Marc opneemt kende ik zeker nog niet. En hoewel ik wel eens Flash-movies lokaal afgespeeld heb, wist ik niet dat je ze ook weer kon converteren naar andere zaken. Eigenlijk logisch (als je het kunt bedenken dan…) maar toch.

Rare tekens

 Gepubliceerd door om 17:35  Algemeen
jan 082006
 

Een van de overblijfselen van een niet helemaal juiste export uit MySql is dat je in ‘oude’ berichten en reacties nog de nodige rare tekens tegen komt, zoals bijvoorbeeld Ã�©n als er één gestaan heeft. Het reparatiescript heeft inmiddels proefgedraaid en wordt z.s.m. (als de reactie-mogelijkheid in de lucht blijft) uitgevoerd. Excuus voor het ietwat slordig beeld dat dat geeft.

 Reacties uitgeschakeld voor Rare tekens  Tags:

Edukast en Educast

 Gepubliceerd door om 13:00  Edupodcast
jan 082006
 

Nog eentje die ik bijna vergeten was: via het forum van podfeed.nl werd ik gewezen op deze podcast in ontwikkeling. Die gaat blijkbaar “Educast” heten (met een C in plaats van een K). En hoewel ik de groei van het aantal edupocasters natuurlijk erg goed zou vinden, hoop ik wel dat ze daarvoor een naam willen kiezen die iets onderscheidender is. Ik heb ze een mailtje gestuurd met de vraag (niet eis, want het is immer geen gedeponeerd merk) een andere naam te verzinnen.

Asterisk video bij Systm

 Gepubliceerd door om 12:27  VOIP
jan 082006
 
“What is Asterisk? Asterisk is an insanely powerful, yet easy to use, open source voip telephony toolkit (server software) that runs on virtually any platform. It allows anyone to manage VoIP services in their own home in more powerful ways than the most expensive PBX (public branch exchange).”

(bron)

Ik zou door alle gedoe rond de overstap naar een andere server bijna vergeten te linken naar deze zeer informatieve aflevering van Systm over Asterisk. De verschillende versies van de video (stevig in omvang) zijn te downloaden vanaf deze pagina. Lijkt het opeens allemaal heel eenvoudig en dat is het ook als het werkt. Het is een feed (ook voor de iPod Video!) die sowieso de moeite waar is om in de gaten te houden, maar die stevig is in omvang van de videobestanden.

Zie ook de overige berichten over Asterisk hier op de site, bij Technorati, en mijn links op FURL.

 Reacties uitgeschakeld voor Asterisk video bij Systm  Tags:

Fiddling met Fiddler

 Gepubliceerd door om 08:55  Tools
jan 082006
 

Even een bericht over een tooltje waar ik voor de vakantie op gewezen werd en dat het probleem dat ik had helder maakte. Helaas kon ik het daarom juist niet oplossen.
Het gaat om Fiddler, een gratis HTTP-debugger. Hiermee kun je de communicatie tussen je browser en de website volgen en mogelijk ontdekken wat er mis gaat, of wat er zou moeten gebeuren als het goed gaat. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Fiddling met Fiddler  Tags:

Music Stream

 Gepubliceerd door om 02:05  Internet
jan 082006
 

Bij Marketingfacts lagen de lezers er niet zo wakker van toen Martijn van Osch daar oktober vorig jaar aangaf dat de Music Stream-winkel van Planet Internet niet toegankelijk was met Firefox. (zie ook andere berichten over Music Stream). Het is nu nog niet anders.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Music Stream  Tags: