Spaink versus Scientology – the end?

 Gepubliceerd door om 19:43  Internet
dec 172005
 
“XS4all en schrijfster Karin Spaink hebben vrijdag de rechtszaak van Scientology gewonnen. De Amerikaanse kerk, gebaseerd op het denkgoed van science fiction-schrijver L. Ron Hubbard, zag zijn aanklacht verworpen door de Hoge Raad.”

(bron)

In september 2003 schreef ik dat Spaink toen dacht dat de op dat moment al dik zeven jaar durende rechtzaak nog wel eens net zo lang zou kunnen duren. Gelukkig heeft ze ongelijk gekregen en duurde het in totaal “maar” tien jaar voordat de rechtzaak nu eindelijk voorbij is.
Meer informatie en links kun je vinden in het bericht op Computable.nl en op Webwereld (het eerste bericht daar dateert van 1998 ).

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Spaink versus Scientology – the end?”

Reacties (1)
  1. Volgens het bericht in Webwereld http://www.webwereld.nl/articles/38859 ) heeft de Hoge Raad niet inhoudelijk uitspraak gedaan, maar heeft Scientology het hoger beroep ingetrokken. Het netto effect is weliswaar hetzelfde, maar zoals in het artikel terecht gesteld is: een feitelijke uitspraak zou nog mooier geweest zijn.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.