Computergestuurde busbotsing

 Gepubliceerd door om 22:46  Algemeen
dec 062005
 
“Nos Nieuws meldt dat twee van Connexxions onbemande Parkshuttle-bussen brokken hebben gemaakt tijdens een rit in Rotterdam. Gelukkig ontbeerden de bussen naast brokkenpiloten ook passagiers op het moment van de botsing, die zich voltrok bij een brug waar de bussen op elkaar hadden moeten wachten maar in plaats daarvan besloten frontaal op elkaar in te rijden”

(bron)

Op de site van de Volkskrant vind je een korte videoreportage van de bussen in betere tijden. Lees verder….

Ietsje groter

 Gepubliceerd door om 22:35  Onderwijs
dec 062005
 
“TrustedReviews bericht dat Dell binnenkort zijn assortiment lcd-schermen aan de bovenkant gaat uitbreiden. In navolging van Apple zal Dell een breedbeeld scherm introduceren met een beelddiagonaal van maar liefst 30 inch en een native resolutie van 2560×1600.”

(bron)

Mijn laptop van het werk is wat heet “een laptop deluxe” waarbij ik dan ook een portreplicator (daar zitten de kabels aan), een extra monitor (17″ TFT), toetsenbord en muis heb. De laptop staat op hoogte naast de monitor zodat ik de desktop over beide schermen kan uitspreiden. Een derde monitor aansluiten gaat helaas niet, maar eentje van deze aansluiten zou natuurlijk ook helpen. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Ietsje groter  Tags:

Firefox +0.5 in 12 maanden

 Gepubliceerd door om 00:42  Tools
dec 062005
 

Vorig jaar op 6 december schreef ik dat de Nederlandse vertaling van versie 1.0 van Firefox vrijgegeven was. Net iets minder dan 12 maanden later is inmiddels versie 1.5 beschikbaar. Ik heb hem nog niet geïnstalleerd, ben nog wel tevreden met versie 1.0.7 en de releasenotes geven ook niet direct aanleiding tot upgraden. Ik had eigenlijk wel verwacht kort na de release nog berichten te lezen over foutjes die waren achter gebleven, maar het lijkt heel rustig en soepel te verlopen. Wellicht toch maar even upgraden dan.

Innovatief met podcasting

 Gepubliceerd door om 00:28  Edupodcast
dec 062005
 

Vandaag heeft Cindy De Smet een sessie gegeven op de ICT-praktijkdag in Antwerpen. Het doel was om samen met de deelnemers van de sessie “innovatief met podcasting” een podcast te maken. Je kunt er meer over lezen en foto’s van vinden op edublogs.be. De sessie duurde 2,5 uur en het eindresultaat staat hier. Zoals Cindy ook aangeeft zeker niet teveel tijd voor het onderwerp. Leuke opzet van de workshop, goed dat ze ook daadwerkelijk tot een ‘gereed’ eindresultaat komen. Mooi ook al die enthousiaste blikken van de deelnemers.

 Reacties uitgeschakeld voor Innovatief met podcasting  Tags: