okt 062005
 
“Voor de mensen die graag zelf eens met Moodle, Atutor of Ilias aan de slag willen heb ik de volgende tip. Etine (een klein en innovatief onderwijskundig bureau) heeft een zg. live cd ontwikkeld waarmee genoemde ELO’s zonder installatie perikelen kunnen worden getest. De cd kan bij Etine worden gedownload.”

(bron)

Handig. Jammer dat ze Dokeos er niet ook bijgezet hebben was het setje completer geweest.

 Reacties uitgeschakeld voor Open Source Elektronische Leeromgevingen proberen  Tags:

Seminar Location Based Services

 Gepubliceerd door om 19:39  Internet
okt 062005
 
“Op woensdag 12 oktober organiseert SURFnet samen met ZaPPWeRK een seminar over ‘Location Based Services’ en het project ‘Cultuur in de buurt’. Het seminar wordt gefilmd en live uitgezonden via internet. Het is nog mogelijk het seminar bij te wonen door het invullen van het online inschrijfformulier.”

(bron)

Klinkt interessant al staat het programma wel erg vol buzzwords en vage omschrijvingen. Maar dat is dan weer een voordeel van het live uitzenden ervan. Dan kun je vanaf je werkplek of achteraf van thuis uit gewoon even meekijken.

 Reacties uitgeschakeld voor Seminar Location Based Services  Tags:
okt 062005
 

De treinen reden allemaal zonder problemen, en we zijn inmiddels bezig met de demo van weblogs. Ik laat even zien hoe eenvoudig het is om snel een bericht te plaatsen op een weblog. Uiteraard mét foto.

Studiebijeenkomst weblogs en wiki's
 Reacties uitgeschakeld voor Een bericht tijdens de studiebijeenkomst  Tags:

Online en offline

 Gepubliceerd door om 06:39  Persoonlijk
okt 062005
 

Ik ga zometeen onderweg naar Arnhem naar de studiebijeenkomst over weblogs en wiki’s in het onderwijs. Met het openbaar vervoer (bus/trein) en dus is er komen in dit geval een avontuur dat twee uur duurt.
Onhandig is ook dat ik mijn eigen laptop niet kan gebruiken. Net als bij mijn eigen werkgever is internettoegang voor ‘externen’ niet mogelijk zonder veel extra werk, dus gebruik ik een computer/laptop van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
Of ik foto’s kan uploaden tijdens de dag is dus een beetje de vraag. Posten zal neem ik aan wel lukken, maar dan alleen tijdens de demo tijdens de inleiding. Wish me luck.