Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen

 Gepubliceerd door om 23:06  Algemeen
aug 252005
 
“Mannen hebben gemiddeld een hoger IQ dan vrouwen. Het gaat om een verschil van vijf punten, dat vanaf 14-jarige leeftijd ontstaat. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de universiteit van het Britse Manchester.”

(bron)

Ehm, tja…

Deel dit bericht:

Edutrip 2005

 Gepubliceerd door om 11:35  Onderwijs
aug 252005
 

In oktober reist er weer een delegatie Nederlanders af naar de Educause-conferentie, dit keer in Orlando, Florida.
Net als vorig jaar ga ik niet mee, maar wil ik toch gemakkelijk op de hoogte blijven van de berichten op de Edutrip 2005-website. Daarom maak ik ook nu weer een RSS-feed die (voorlopig één keer per dag) bijgewerkt wordt met de nieuwe berichten die er verschijnen. Tot 16 oktober zullen er waarschijnlijk niet zo veel berichten verschijnen, daarna komen er (al tijdens de conferentie) ook de verslagen, redationele bijdragen etc. van de deelnemers en redactie.
De feed:
Ik maak dit jaar gebruik van feedburner zodat ik tenminste ook eenvoudig kan zien of er wel mensen zijn die hier (behalve ikzelf) gebruik van maken.

Deel dit bericht:

Dynamische Google Maps

 Gepubliceerd door om 07:06  Geocoding
aug 252005
 

De voorbeelden van het gebruik van Google maps die ik in het algemeen tegen kom zijn meestal nogal statisch. Natuurlijk, je kunt inzoomen, een popup bij een marker openen, maar dat zijn veranderingen die alleen na jouw actie plaats vinden.
Gelukkig beginnen nu ook de eerste voorbeelden op te duiken van meer dynamisch gebruik van kaarten. Lees verder….

Deel dit bericht:

Wat deed Adam in Rotterdam?

 Gepubliceerd door om 06:50  Geocoding
aug 252005
 

Als je de Daily Source Code nummer 227 van Adam Curry gehoord hebt, dan weet je dat ook hij met GPS aan de slag gegaan is. Hij heeft het GPX-bestand van zijn vlucht van een dag eerder online beschikbaar gesteld. Dat bestand kun je openen in Google Earth en dan worden alle opgeslagen punten netjes als een route weergegeven. Maar in Rotterdam is iets raars aan de hand. Lees verder….

Deel dit bericht: