Dynamische Google Maps

De voorbeelden van het gebruik van Google maps die ik in het algemeen tegen kom zijn meestal nogal statisch. Natuurlijk, je kunt inzoomen, een popup bij een marker openen, maar dat zijn veranderingen die alleen na jouw actie plaats vinden.
Gelukkig beginnen nu ook de eerste voorbeelden op te duiken van meer dynamisch gebruik van kaarten.
Dynamische routes
Zo heeft Nick Fessel een fietstocht opgenomen op zijn GPS en plaatst die op Google Maps. Maar in plaats van dat je een vaste lijn ziet met daarop de totale route, wordt deze lijn automatisch opgebouwd en zie je de afgelegde afstand tot dat moment (in grote precisie overigens ;-)) erbij staan.
Dave Whitehead heeft dat script gepakt en een beetje uitgebreid. Op zijn site zie je een routeweergave van zijn wandeltocht door de bergen met daarbij afgelegde afstand, hoogte, wandelsneldheid, tijd één waar van toepassing de op die plek gemaakte foto.
Dus in plaat van de ‘statische’ stadswandelingen die je hier en daar ziet verschijnen op basis van Google Maps kun je de wandeling met bijbehorende foto’s en informatie ook automatisch laten afspelen.

Realtime informatie
Nog een stap verder is om realtime informatie over de locatie van (bijvoorbeeld) trams/treinen op een Google map weer te geven zoals hier gebeurt.
Overigens kan ik me voorstellen dat Irish Rail hier niet zo heel blij mee is want de benodigde informatie wordt gescraped van de site en dat heel vaak.
Maar het resultaat is natuurlijk ontzettend mooi.

Zou de Nederlandse regering daar gevaar in zien?

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ton Zijlstra
16 jaren geleden

Pierre,

deze ken je al? : http://www.busmonster.com/

Geeft op de kaart de actuele wachttijden bij bushaltes in Seattle. Vind ik zelf een aansprekend voorbeeld.

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Ton,

Nee, kende ik niet. Ik moest even zoeken om te zien dat de site inderdaad actuele informatie geeft. Maar moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat de bussen niet "bewegen". Nu kan het namelijk voor komen dat je naar een oude weergave zit te kijken omdat je niet tussentijds het scherm ververst hebt.