ANWB stapt alweer uit navigatie

 Gepubliceerd door om 22:48  Tools
jul 202005
 
“De ANWB stopt per direct met het aanbieden van zijn navigatieproducten Engin (pocket pc) en Enginyoy (mobiele telefoon). Het laatste product is pas sinds april dit jaar op de markt. De ANWB zegt dat het niet kon concurreren met andere aanbieders en dat de animo voor extra diensten tegenviel.”

(bron)

Ik kan nou niet echt zeggen dat dit mijn vertrouwen in de ANWB doet toenemen. Natuurlijk, er is wat voor te zeggen om niet af te wachten totdat je véél geld verloren hebt aan een nieuw product dat niet meteen blijkt aan te slaan, maar het argument dat ze er achter gekomen waren dat ze om mee te kunnen spelen op Europese school of werelwijd moesten meedoen is natuurlijk een kwestie van heel slecht marktonderzoek vooraf. En natuurlijk al helemaal lekker als je wél al klant was. Een “passende oplossing” klinkt dan leuk, maar het is maar even afwachten wat dat dan wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor ANWB stapt alweer uit navigatie  Tags:

Google Earth v.s. Maps v.s. Moon

 Gepubliceerd door om 22:21  Geocoding
jul 202005
 

De afgelopen dagen heb ik gekeken naar Google Earth in combinatie met Flickr (deel 1, deel 2, deel 3). Hoog tijd om eens naar Google Maps (en Moon) te kijken én om eens wat dieper in de code te duiken. Doel is om te kijken of ik een fotopagina voor mijn weblog kan maken van waaruit je naar een kaart met daarop de locatie van die foto kunt doorklikken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth v.s. Maps v.s. Moon  Tags:

Podcasten voor 35 euro per maand

 Gepubliceerd door om 07:29  Internet
jul 202005
 
“Buma Stemra, de organisatie die de belangen behartigt van artiesten, gaat podcasters vragen een vast bedrag per maand te betalen voor de door hen gedraaide muziek. Voor ‘zend-amateurs’ is dat maximaal 35 euro, voor professionals minimaal 85 euro per maand. Het gaat om een nieuwe tijdelijke regeling die tot januari 2006 van kracht is.”

(bron)

Dit bedrag is volgens mij voor de insiders niet nieuw (hoorde het in ieder geval een tijdje geleden ook al genoemd worden in een podcast) maar zal ongetwijfeld de nodige verontwaardiging oproepen bij de kleine podcasters. Maar wat had je dan verwacht? Lees verder….