Manchurian Candidate

 Gepubliceerd door om 23:57  Film en Boek
mei 132005
 

Manchurian Candidate (2004) Denzel Washington Manchurian Candidate
Prima thriller. Het is weliswaar een remake, maar daar heb je waarschijnlijk alleen last van als je het zwart/wit origineel kent. Ik had niets gehoord/gezien/gelezen van de film voordat ik hem keek en dan is hij waarschijnlijk op zijn best en het meest verrassend. Schitterend was overigens de ‘relativering’ van een van de regisseurs. Die zei dat ze natuurlijk niet konden tippen aan de werkelijkheid, want hoewel ze hun best gedaan hadden konden zij het in de film toch niet zo gek doen voorkomen als dat het op het moment was met die gast(en) in het Witte Huis.

 Reacties uitgeschakeld voor Manchurian Candidate  Tags:
mei 132005
 
“De DU wil de verspreiding van auteursrechtelijk beschermde materialen via internet zoveel mogelijk stimuleren zonder inbreuk te maken op het auteursrecht. Het voornemen is om vanaf 30 mei 2005 alle rapporten, handboeken, presentaties en websites die binnen het samenwerkingsverband DU worden ontwikkeld te voorzien van een Creative Commons-licentie en logo. De toepassing van Creative Commons geldt alleen voor projectresutaten die geen (commerciële) exploitatie vereisen.”

(bron)

Goed nieuws van de Digitale Universiteit. Op een andere pagina wordt aangegeven welke Creative Commons licentie dat dat zal zijn:

“Doorgaans zal de DU gebruik maken van de bepalingen naamsvermelding, niet commercieel en geen afgeleid werk.”

(bron)

Lees verder….

700 computers nodig

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
mei 132005
 

Via Louis Hilgers van ICT-in-onderwijs Nieuws kreeg ik onderstaande oproep binnen:

“Vanuit Curacao kwam de vraag binnen: Wie kan ons helpen aan ongeveer 700 (Pentium III) computers?. Harry Hoeve, ICT-coördinator van het RK Centraal Schoolbestuur (RKCS) is bezig met een groot project: een Linux Terminal (Thin Client) Project. Daarvoor heeft hij pakweg 700 computers nodig. KPN heeft onlangs 10.000 gebruikte computers aan Afrika gedoneerd. Misschien dat jij een andere grote organisatie weet die kan helpen. Stuur een mailtje als je iets weet! Elke tip is welkom.”

(bron)

Paraskevidekatriaphobics…..

 Gepubliceerd door om 00:24  Algemeen
mei 132005
 

zijn mensen met een ziekelijke, niet rationele angst voor vrijdag de dertiende. Dus als je vandaag zwaar in de stress ligt omdat je toch de straat op moet, heb je bij deze tenminste een naam voor je ziekte. Voor anderen zal dit waarschijnlijk het ergste (engste?) zijn dat ze ooit meegemaakt hebben. Als je gewoon wilt weten waar het allemaal vandaan komt (of juist waarschijlijk niet), kun je het beste op deze site kijken.

 Reacties uitgeschakeld voor Paraskevidekatriaphobics…..  Tags: