mei 112005
 

In deel 2 van mijn metadatazoektocht (ik heb nog geen idee overigens hoeveel delen er nog gaan volgen) had ik het o.a. over MP3-bestanden en het gebruik van metadata in Podcasts. Op Dons Blog staat nu een voorstel voor een structuur voor het invullen van de ID3-tags van Podcasts. Zinvol lijstje en niet overbodig complex. Technorati beschrijft op hun Wiki een manier om die metadata in XHTML vast te leggen. Als weergaveformaat op een website is dat ok, maar het is toch te hopen dat Technorati zelf bijvoorbeeld er niet afhankelijk van gaat worden en ook gewoon ín de MP3-bestanden kijkt.

 Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer metadata invoeren – deel 9  Tags:

Meer mobile bloggen

 Gepubliceerd door om 12:48  Tools
mei 112005
 

Vorig jaar schreef ik over de Nokia 7610 en noemde daarbij de mogelijkheid om een Liveblog bij te houden. Toen bleef dat nog beperkt tot het lokaal op je eigen computer bijhouden van een weblog. Viktor van den Berg tipte me dat daar inmiddels verandering in gekomen is. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Meer mobile bloggen  Tags:

Nog een voorzichtige Feedburner-test

 Gepubliceerd door om 10:20  Internet
mei 112005
 

De vorige keer dat ik met Feedburner aan de slag ging draaide de site nog op IIS, nu inmiddels al een tijdje op Apache. Op Marketingfacts is te lezen dat Feedburner inmiddels (ook) met betaalde services aan de slag gaat. En hoewel er terecht aangegeven wordt dat er risico’s verbonden zijn aan het gebruiken van een externe partij voor zoiets, valt het risico nu wel mee. Ik heb namelijk de feed op dezelfde manier gekoppeld als bijvoorbeeld bij Marketingfacts gebeurt. Met andere woorden: je hoeft (moet!) nu niets wijzigen, gewoon de url blijven gebruiken die hier op de site staat en alles komt goed. Als ik dan besluit Feedburner niet meer te gebruiken is het enige dat je er van zult merken dat je (net als nu) een aantal berichten eenmalig dubbel in je RSS-lezer zult krijgen.
De reden voor de vernieuwde test is simpele feit dat het als het goed is meer inzicht geeft in het gebruik van mijn RSS-feed. En aangezien ik van nature nieuwsgierig ben…

mei 112005
 

Natuurlijk had ik na de vragen die ik gisteren stelde over Open Office gewoon even een paar dagen op reacties moeten wachten, maar dat heb ik dus niet gedaan. En dus heb ik Open Office Versie 1.9.100 gedownload van hun website (dat was op dit moment de meest recente bèta) en ben aan de slag gegaan. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer metadata invoeren – deel 8  Tags: