The Videoconference Zone

 Gepubliceerd door om 13:52  Internet
apr 212005
 
“Videoconferencing en streaming worden ook in Nederland steeds meer ingezet voor vergaderen en ‘telepresentatie’, het op afstand via audio, video en data presenteren. Hierbij gaat er nogal eens wat mis. Soms is het de techniek – firewalls of slechte microfoons – die een optimaal gebruik in de weg staan. Vaak is het echter de onbekendheid met dat stukje ondersteunende techniek dat van de videoconference of telepresentatie een sketch à la Mr Bean maakt.”

(bron)

In de column van Egon Verharen gaat hij deze keer in op de stappen die iedereen doorloopt (moet doorlopen?) bij het starten met videoconferencing. Ze klinken wel als een aantal van de stappen die ik inmiddels meegemaakt heb, waarbij het de laatste Click To Meet-sessie die we hadden inderdaad ‘vanzelf’ ging en we konden concluderen dat we er veel tijd mee gewonnen hadden. Een absolute topper is echter de video waar Egon naar linkt: The Videoconference Zone (onder aan de pagina). :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.