Effe bellen

 Gepubliceerd door om 19:29  SURF
apr 212005
 

Het was vandaag een dag vol overleg. Excuus aan iedereen die me heeft proberen te bellen, want ik heb onvoldoende tijd gehad om de mensen die een voicemail inspraken terug te bellen (moet dus via de mail, want de meeste mensen werken nou eenmaal niet meer op dit tijdstip).
Wel ook nuttig overleg: over hoe we binnen Fontys videoconferencing mogelijk kunnen gaan maken (zal me nog een paar grijze haren extra gaan kosten, maar ik ben optimistisch), over het DU-project en het SURF-project waarbij ik betrokken ben, telefonisch overleg in het Nederlands met het SURF SiX-team direct gevolg door telefonisch overleg in het Engels met het QTI-projectteam.

Daar hebben we vandaag besloten dat we in ieder geval één van de systemen die ik de laatste tijd bekeken heb (VRVS) gaan testen op geschiktheid om een F2F-bijeenkomst te vervangen die we in september eigenlijk moeten hebben. Met vijf projectleden uit de VS, drie uit het Verenigd Koninkrijk en eentje uit Nederland betekent dat anders per definitie ver reizen voor vier of vijf mensen. Voor de leden uit de VS is reizen naar Europa sowieso een probleem (wat betreft budget en toestemming) en ik moet zeggen dat ik ook niet echt zit te springen op een tripje op en neer voor twee dagen overleg.

De hoeveelheid ervaring op het gebied van videoconferencing binnen het team is niet groot, maar iedereen wilde wel graag kijken/testen wat mogelijk was.
Click to Meet is zoals gezegd geen optie omdat mijn mede-voorzitter dan niet mee dan doen (Apple gebruiker), ASAP is nog een andere optie, maar niet gratis.
We gaan eerst een één-op-één test doen met mijzelf en een van de Amerikaanse deelnemers en zien dan verder.
Die deelnemer maakt overigens vandaag gebrijk van Skype om in te bellen en de geluidskwaliteit is zeker niet slechter dan al die andere ‘gewone’ inbellers. Omdat Skype een gesloten systeem is en geen gebruik maakt van de beschikbare afspraken als SIP of H323 heb ik eigenlijk altijd een beetje principiële problemen ermee gehad. Maar, een korte test afgelopen week liet zien dat Skype ook door de Fontys firewall naar buiten komt, de geluidskwaliteit is prima én het is voor mijn inbelvergaderingen (ik bel in op een nummer in New York!) een stuk goedkoper. Hmmmm.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.