De cyborg komt dichterbij…

 Gepubliceerd door om 23:38  Tools
feb 282005
 
“John Donoghue, hoofd van afdeling neurowetenschappen van de Brown University en tevens de stichter van de cyberkinetics, heeft met succes in samenwerking Gerhard Friehs, de neurochirurg van Brown University, een verbeterde techniek ontwikkeld zodat men met behulp van gedachten een computer kan besturen.”

(bron)

Na het vorige bericht over RFID in een nutty professor nu nog een voorbeeld van hoe dat droombeeld van het niet meer hoeven intypen van mijn berichten dichterbij komt (al moet het leesapparaat wél nog een heel stuk kleiner worden wat mij betreft).
Misschien een beetje oneerbiedig dat ik dit bericht in de categorie “tools” opsla overigens. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor De cyborg komt dichterbij…  Tags:

Brave Mel

 Gepubliceerd door om 21:08  Film en Boek
feb 282005
 
“De acteur Mel Gibson heeft vorige week zijn ranch van achttienduizend hectare in de Amerikaanse staat Montana verkocht aan zijn buren. De ranch van Gibson, ‘Beartooth Ranch’, ligt in een vallei. De acteur kocht deze in 1988. De buren zijn verheugd over hun nieuwe grond. Zij vreesden dat de ranch in verkeerde handen zou vallen en de vallei zou worden opgesplitst.”

(bron)

Absoluut geen bericht wat je hier zou verwachten. Maar nou moet je de tweede helft van het nieuwsbericht toch eens lezen… Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Brave Mel  Tags:
feb 282005
 
“Huishoudens hebben over tien jaar ruim voldoende aan een breedbandverbinding van 25 tot 50 Mbps. Dat is goed nieuws voor de kabelsector.”

(bron)

Leuk nieuws (en weer leuke reacties). Ik kan me wel weer vinden in de opmerking dat er ooit iemand riep dat 640kB geheugen in een computer ruim voldoende is. Ouder nog is overigens de uitspraak dat er waarschijnlijk een wereldmarkt voor ongeveer 5 computers zou zijn. Ook mooi is de discussie of het over ‘onoverboekte’ capaciteit gaat, bij de huidige overboekingsgraden van 50 (of bij SURF 25) zou dat dus betekenen 1250Mbps tot 2500Mbps (ietsje meer dus).
Hoe dan ook, dit soort voorspellingen voor 2015 doen is koffiedik kijken met een stevig slok op.
Afgelopen weekend werd er al op wijn gewed, nou dat durf ik hier ook wel mee aan: Geef je voorspelling voor de maximaal beschikbare capaciteit voor particulieren voor een maandbedrag van maximaal 100 euro per maand in 2015. Degene die er het dichts bij zit, krijgt van mij in 2015 een goede fles wijn. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Over bits en bytes, overboeken, glas v.s. koper  Tags: