Over bits en bytes, overboeken, glas v.s. koper

“Huishoudens hebben over tien jaar ruim voldoende aan een breedbandverbinding van 25 tot 50 Mbps. Dat is goed nieuws voor de kabelsector.”

(bron)

Leuk nieuws (en weer leuke reacties). Ik kan me wel weer vinden in de opmerking dat er ooit iemand riep dat 640kB geheugen in een computer ruim voldoende is. Ouder nog is overigens de uitspraak dat er waarschijnlijk een wereldmarkt voor ongeveer 5 computers zou zijn. Ook mooi is de discussie of het over ‘onoverboekte’ capaciteit gaat, bij de huidige overboekingsgraden van 50 (of bij SURF 25) zou dat dus betekenen 1250Mbps tot 2500Mbps (ietsje meer dus).
Hoe dan ook, dit soort voorspellingen voor 2015 doen is koffiedik kijken met een stevig slok op.
Afgelopen weekend werd er al op wijn gewed, nou dat durf ik hier ook wel mee aan: Geef je voorspelling voor de maximaal beschikbare capaciteit voor particulieren voor een maandbedrag van maximaal 100 euro per maand in 2015. Degene die er het dichts bij zit, krijgt van mij in 2015 een goede fles wijn. ;-)