ELO-training of niet?

 Gepubliceerd door om 22:00  Onderwijs
feb 172005
 
“Elektronische leeromgevingen, daar moeten studenten toch zelfstandig uit kunnen komen (eventueel met een handleiding).”

(bron)

Ik heb bij Wilfred al een reactie geplaatst met een beschrijving van een alternatief ten opzichte van het aan élke student uitleggen van hoe e.e.a. werkt. Het deed me echter ook denken aan de discussie die we inmiddels al weer wat jaartjes geleden hadden over het al dan niet aanbieden van een module “Werken met Microsoft Office” aan propedeuse-studenten van de HEAO. Argumenten als “we leren ze toch ook niet hoe een rekenapparaat werkt” en “knoppencursussen zijn niet van HBO-niveau” waren er zo maar een paar die de tegenstanders noemden. Maar ook toen gold dat er heel wat studenten waren die die extra ondersteuning simpelweg nog nodig hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor ELO-training of niet?  Tags:

Fontys Toetsconferentie 2005

 Gepubliceerd door om 20:06  Leertechnologie
feb 172005
 

Vanmiddag heb ik samen met Joop Slaa van Fontys Toegepaste Natuurwetenschappen (TNW) een sessie verzorgd tijdens de Fontys Toetsconferentie 2005 met als titel “Aantrekkelijke toetsen als herbruikbaar studiemateriaal”. Het was een interne conferentie voor Fontys medewerkers (met een paar externe genodigde), dus vandaar dat jullie er hier geen reclame voor voorbij hebben zien komen. Het Powerpoint-deel van de sessie staat uiteraard hier online. De webpagina van de toetsconferentie is overigens blijkbaar gewoon van buiten Fontys toegankelijk, dus kun je vanaf morgen daar ook de andere presentaties daar vinden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Fontys Toetsconferentie 2005  Tags:
feb 172005
 
“Het eenvoudig kopieren van een beveiligd dvd’tje is er binnenkort niet meer bij. Macrovision zegt de ultieme oplossing voor de industrie te hebben.”

(bron)

Heerlijk die discussie die er naar aanleiding van het bericht meteen bij Webwereld losbarst. Ik archiveer hem hier deels omdat ik hem wil kunnen terugvinden als straks bekend wordt dat ook deze fantastische beveiliging gekraakt is. Op dit moment lijkt het me vooral ook een bericht dat gericht is op de aankondiging van Philips een paar dagen geleden met betrekking tot software tegen de illegale verspreiding van gekopieerde films via internet.

 Reacties uitgeschakeld voor WebWereld: Nieuwe beveiliging maakt kopiëren ‘onmogelijk’  Tags: