Blijf van mijn letters af!

 Gepubliceerd door om 10:32  Internet
jan 112005
 

Gezien op Commoncraft:
Someone keeps stealing my letters…“.
Let op: dit lijkt een zinloos spelletje waar een heleboel mensen letters op een bord aan het verschuiven zijn, maar er is ook iets van te leren!
Zo was er iemand die legde de woorden “GOD BLESS USA”. Ik maakte van USA -> USSR (twee letters verleggen). Degene die de oorspronkelijke zin gemaakt had probeerde dat natuurlijk meteen aan te passen, maar er waren meer mensen (er waren op dat moment 18 tegelijkertijd bezig) die dat niet beviel en de zin bleef er niet lang staan.

Er was ook iemand die alle letters op een hoop probeerde te leggen. Dat lukte eerst niet omdat er altijd wel mensen waren die ze daar weer af haalden. Toen dacht ik: “laat ik eens meehelpen”. En er waren meer mensen die dat dachten, totdat iedereen de letters op een hoop begon te leggen en alle letters op die hoop kwamen.
Toen wilde ik het tegenovergestelde proberen, dus alle letters weer van die hoop. Dat lukte eerst niet omdat de anderen de letters er steeds weer op legden, maar al heel snel waren er meer mensen die letters van de hoop afhaalden en over het bord verspreidde. Totdat die de overhand kregen en alle letters weer verspreid werden.
Zonder dat die 18 mensen elkaar gesproken hebben en allemaal binnen ongeveer één minuut. Chaos met af en toe een beetje structuur, niemand die de baas is, maar wel een groep die soms samenwerk, dan elkaar weer tegenwerkt.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.