Podcasting voor de gewone mens

 Gepubliceerd door om 20:39  Internet
dec 152004
 
“Podcasting, het digitaal uitzenden van een radioprogramma via een mp3-speler, lijkt de nieuwe trend te gaan worden op het internet. Na Heineken , die deze week is begonnen met podcasting, is nu ook BNN aan het podcasten geslagen.”

(bron)

PodCasting heeft ook in Nederland de meer tradionele nieuwskanalen bereikt. Nu.nl laat duidelijk zien hoe het niet moet als ze proberen uit te leggen wat PodCasting nou eigenlijk is:

“Het woord ‘podcasten’ komt voort uit de populaire mp3-speler iPod van Apple. Met behulp van speciale software (RSS 2.0 technologie) kan de internetter audiofiles downloaden en afluisteren via zijn mp3-speler.”

(bron)

Gooi maar in mijn pet (als ik die op zou hebben en niet zou weten wat het was). Nee dan de pagina bij BNN:

“Stel je wil Weg met BNN luisteren, maar maandagavond tussen acht en negen ben je net toevallig onderweg, druk met bruine truien breien, je kristallen beeldjesverzameling aan het afstoffen of iets anders heel belangrijks. Dan heb je een probleem. Tenminste dat hád je.”

(bron)

Voor de duidelijkheid: ik kijk nauwelijk BNN, luister er niet naar, zou je dus ook niet kunnen vertellen of de omroep voor het overige bestaansrecht heeft, maar met dit soort acties tonen ze voor mij aan dat ze weten hoe ze hun doelgroep moeten bereiken. En dan is ook PodCasten opeens eenvoudig:

“Het is doodsimpel. Je kleine zusje zou het kunnen (als ze met d’r plakkerige vingertjes aan je iPod had mogen komen).”

(bron)

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting voor de gewone mens  Tags:
dec 152004
 
“Mensen die vanaf 1 januari niet voldoen aan de identificatieplicht, kunnen een boete van 50 euro krijgen. Voor jongeren van 14 tot 16 jaar bedraagt de vastgestelde transactie voor deze overtreding 25 euro. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten.”

(bron)

Leuk zo’n persbericht wat je dan in identieke vorm op de verschillende nieuwssites tegen komt. Ook handig dat ze niet meteen even vertellen waarmee je je dan kunt legitimeren. Bij deze dan:

“U kunt zich identificeren met een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Een bankpas, openbaar vervoerkaart, brommerbewijs of collegekaart zijn niet geldig.”

(bron)

Leuk voor al die mensen zonder rijbewijs. Een identiteitskaart kost in Deurne 30,56 euro, een paspoort 42,48 euro (tenminste in 2003, nieuwere informatie hebben ze niet op hun website staan). Ik weet niet hoe groot een identiteitskaart tegenwoordig is, maar mijn paspoort zou ik (in tegenstelling tot mijn vodje van een rijbewijs) niet altijd mee willen slepen. Een stevig pasje met foto op bankpasformaat zou dan wel zo fijn zijn.
Zie ook dit overzicht waarin wordt aangegeven wanneer een rijbewijs voldoende is.

Feedburner test afgeblazen

 Gepubliceerd door om 14:55  Internet
dec 152004
 

Naar aanleiding van een bericht op mediafact over hoe ze feedburner gebruiken om bij te houden hoeveel mensen hun rss-feed lezen, ben ik daar vandaag ook mee aan de slag gegaan. Omdat ik geen Apache gebruik werkte dat niet helemaal hetzelfde als met .htaccess én de verzamelaar van edublogs.nl sloeg erdoor op hol. Dus daarom de oude situatie maar weer even hersteld. Het kan zijn dat je RSS-lezer ten onrechte een aantal berichten als nieuw aangeeft.

 Reacties uitgeschakeld voor Feedburner test afgeblazen  Tags:

Rare SPAM

 Gepubliceerd door om 09:56  Internet
dec 152004
 

Ik heb weer een aanval van een referrer-spammer te verduren gehad. Dat is op zich niets nieuws, maar de urls (die ik overigens hier natuurlijk niet nog eens ga noemen) waren wat vreemd. Ten eerste leken het heel gewone, niet naar porno-sites linkende, URLs verspreid over de hele wereld. De aanvragen leken soms zelfs uit Nederland te komen (ook dat is vreemd). Maar geen enkele ervan werkte of verwees naar een werkende website.
Wat is dan het nut ervan?

Geen trein

 Gepubliceerd door om 08:06  Algemeen
dec 152004
 
“07:34 uur Eindhoven<->Venlo Door een aanrijding rijden er tussen Eindhoven en Helmond geen treinen. Vertraging: meer dan 60 minuten. Reisadvies: * Doorgaande reizigers tussen Eindhoven en Venlo kunnen omreizen via Roermond.”

(bron)

Vanochtend wel mijn dosis frisse lucht en ochtendgymnastiek op de fiets gehad, maar helaas geen trein. Weer het zotte reisadvies om dan maar via Venlo en Roermond te reizen naar Eindhoven. Ik ga niet eens meer de moeite nemen om na te rekenen hoeveel langer mij dat gaat kosten.
Geen afspraken in Eindhoven vandaag, dus blijf ik thuis werken.

 Reacties uitgeschakeld voor Geen trein  Tags: