dec 132004
 
“Zoekgigant Google krijgt concurrentie van het tot dusver vrij onbekende Singingfish als het gaat om zoeken naar audiovisuele content op internet. Laatstgenoemde bedrijf gaf deze week z’n zoeksite een flinke opknapbeurt.”

(bron)

Via de FURL-feed van Frankwatching kwam ik, na een tussenstop bij het bovenstaande bericht op telegraaf.nl, bij Singingfish.com en een uur later was mijn harde schijf bijna 200MB voller.
Want Singingfish zoekt niet alleen in videobestanden. Het heeft ook een paar opties die het vinden van MP3-bestanden weer een stuk gemakkelijker maakt: je kunt het media-type selecteren én de minimale lengte van het bestand. Kies je bij FORMATS alleen MP3 als type (de andere drie dus even uitvinken) en lengte “>1 minute” dan kun je op basis van bijvoorbeeld titel of uitvoerende artiest aan de slag. Bij elk gevonden bestand wordt netjes aangegeven wat de bitrate van het bestand is.
Nederlandse artiesten en zangers zijn slecht vertegenwoordigd, met uitzondering van internationale bekendheden als bijvoorbeeld DJ Tiësto

Gezien de eenvoud waarmee toch redelijk wat MP3’s te vinden zijn die vast en zeker niet legaal zijn, kan ik me niet anders voorstellen dan dat de mensen van Singingfish binnenkort bezoek krijgen van een stelletje advocaten.

Songs About Jane Maroon 5 Songs About Jane – Maroon 5
Het langst ben ik overigens blijven steken bij SongsAboutJane.com, een site die ik tegen kwam bij het zoeken naar Maroon 5 en waarvan ik me niet kan voorstellen dat hij bekend is bij Maroon 5, want de audiobestanden die daar te vinden zijn kunnen toch haast niet legaal zijn.
Voor mij was het voldoende overigens om de CD ook maar gewoon te bestellen. Weer een vooroordeel over downloaders van MP3-bestanden dat niet altijd opgaat.

Voor de PodCasting fans: Zoeken op Daily Source Code leverde (op dit moment) slechts 4 hits, gewoon zoeken op Adam Curry gaf 40 resultaten. De reden daarvoor is (neem ik aan) dat die informatie niet altijd in de bestandsnaam aanwezig was en ook niet in de MP3 aanwezige metadata (zoals titel van het album). Geeft wel meteen een aandachtspunt voor zo’n zoekmachine aan: ik wil vinden!

Ander punt voor de wensenlijst:
Het kunnen zoeken op bitrate én het resultaat als RSS-feed met enclosures beschikbaar stellen. Dat zou pas een PodCasting zijn. ;-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.