De grote uitdaging…

Vandaag antwoord gekregen van Zonnet: mijn vervaldatum is 15-03-2005. Dat betekent dat ik uiterlijk 15-02-2005 moet beslissen of ik mezelf heel veel problemen op de hals ga halen en de overstap naar SURFSnel ADSL.

TODO-lijst
* Minimaal 1 maand voor het einde moet ik bij Zonnet opzeggen. Vrijgeven van de lijn kost blijkbaar ook ongeveer 1 maand.
* Pas als de lijn vrijgegeven is (?) kan ik bij SURFSnel ADSL aanvragen. Hoe lang het dan nog precies duurt is een beetje onduidelijk.
* In de tussentijd moet ik zorgen dat dit weblog (inclusief zo’n 400 MB aan bestanden, presentaties en afbeeldingen) ergens een plekje krijgt gedurende de tijd die de migratie kost.

Waarom?
* Hogere uploadsnelheden bij lagere maandelijkse kosten
* Meerdere IP-nummers (dus geen gedoen meer met onhandige poortnummer zoals ik nu soms moet doen)
* Beter netwerk
* Geen FUP of beperking van hoeveelheid netwerkverkeer

Overigens ga ik er even vanuit dat de aktie die nu loopt, zoals zo vaak gebeurt is, verlengd wordt tot het moment van overstappen volgend jaar. Daarbij betaal je geen aansluitkosten en wordt er gratis een router geleverd die het gebruik van meerdere ‘echte’ IP-adressen (dus zonder NAT) in het achterliggende netwerk mogelijk maakt (anders dus dan bij KPN ADSL).
Het is maar goed dat ik nog effe tijd heb om e.e.a. uit te zoeken en te regelen. Belachelijk dat het nog steeds zo moeilijk is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
17 jaren geleden

Jammer dat UPC nog geen meerdere ip adressen geeft. Anders had je dat ook nog in overweging kunnen nemen.

Pierre
17 jaren geleden

Hoi Patrick, Chello Classic is op het moment zeker concurerent met mijn ADSL-abonnement wat prijs/snelheid betreft, maar helaas is daar het aansluiten van meerdere computers of het draaien van mail- of webserver (met uitzondering van de ‘plus’-variant) nog steeds niet toegestaan en is een dynamisch IP-nummer ook niet echt handig (ook al blijft het in praktijk heel lang hetzelfde). Een "vrijblijvend 3 maanden proberen" actie zou overigens natuurlijk wel een optie zijn om de tussenliggende periode te overbruggen. De bekabeling heb ik nog liggen en de verbinding was indertijd heel stabiel. Helaas hebben ze op het moment alleen "3 maanden gratis" bij een nieuw abonnement .