Woord van het jaar

 Gepubliceerd door om 10:30  Internet
dec 052004
 
“Blog noun [short for Weblog] (1999) : a Web site that contains an online personal journal with reflections, comments, and often hyperlinks provided by the writer”

(bron)

Op meerdere plaatsen reeds genoemd, maar ik wilde het bericht ook even hier vastleggen.
Zeker zo opvallend vind ik overigens het woord op plaats 2:

Incumbent: the holder of an office or ecclesiastical benefice”

(bron)

Daar had ik dus nog nooit van gehoord.

 Reacties uitgeschakeld voor Woord van het jaar  Tags:

De makers stoppen ermee

 Gepubliceerd door om 10:26  Tools
dec 052004
 
“De pc-divisie van IBM staat te koop. Lenovo, de grootste computerfabrikant van China is een van de geinteresseerde partijen, zo meldde The New York Times vrijdag. IBM wil zich toeleggen op dienstverlening in de ICT-sector.”

(bron)

Het is een beetje te vergelijken met het bericht dat Ford niet langer auto’s zou gaan produceren. Of erger nog, hun auto-divisie (hebben ze overigens niet) zou verkopen aan Daewoo of zo.
Van de andere kant zijn er heel wat bedrijven failliet gegaan omdat ze niet veranderden of meegingen met hun tijd. En de Personal Computer was tenslotte toch iets dat IBM ‘erbij’ deed toen ze ermee begonnen. Dat ze met ICT-dienstverlening (want daar zijn ze groot in) op de lange termijn meer zouden kunnen verdienen, kan ik best nog wel geloven. Daar kun je namelijk meerwaarde bieden, betere marges afspreken dan bij het ontwikkelen van dozen die qua verkoopmarge steeds meer gaan lijken op TV’s en magnetrons. En onze eigen Philips kan meepraten over hoe moeilijk het is om daar een droge boterham mee te verdienen.