Nieuws op de Startpagina-manier

Via mijn referrerlogs kwam ik bij Nieuws à la Startpagina.
Het is een initiatief (blijkbaar) van Startpagina.nl dat ik nog niet kende (ik gebruik startpagina maar af en toe), maar dat een mooi voorbeeld aan de bestaande voorbeelden van het gebruik van RSS toevoegd.
paginanieuws - Klik voor grotere versie Je kunt er zelf je “startpagina” samen stellen met behulp van RSS-feeds. Die feeds zijn te selecteren van de lijst aan de linkerkant van het scherm, maar je kunt er ook je eigen RSS-feeds aan toevoegen.
Ik neem aan dat het opslaan van de geselecteerde feeds met behulp van cookies gebeurt, en dat maakt het concept wat minder bruikbaar. Immers, dit soort pagina’s zou je juist ook op een andere computer willen kunnen bekijken. Maar het is een leuk voorbeeld om te gebruiken als je iemand wilt uitleggen wat je met RSS kunt doen.
Overigens is de “start” van de site in aantal hits indrukwekkend:
statistieken - Klik voor grotere versie
Vooral als je bedenkt dat ik in de verschillende feeds die ik volg nog geen bericht erover gevonden heb tot nu toe.
Gebruiken ga ik het niet, anders dan als voorbeeld van het gebruik van RSS, maar leuk is het wel.