No Software Patents!

 Gepubliceerd door om 18:51  Tools
nov 072004
 
No software patents!
“Het auteursrecht beschermt auteurs, maar doet eerlijke personen geen kwaad. Octrooien zijn daarentegen 20 jaar durende monopolies op brede en algemene ideeën die de regering afgeeft. Octrooien zijn potentiële wapens tegen eenieder van ons.”

(bron)

No Software Patents! Jij kunt ook helpen!

 Reacties uitgeschakeld voor No Software Patents!  Tags:

Bloggercon – the day after

 Gepubliceerd door om 18:08  Internet
nov 072004
 

Tja, ik ging er vanuit (heb de vorige keren waarschijnlijk niet opgelet) dat ik gisteren ook van thuis uit nog wel het een en ander van Bloggercon zou kunnen meekrijgen, maar helaas.
De officiële webcast kreeg ik niet aan de praat, via RSS is er nog niets te lezen en ik kwam net tijdens hun lunch bij de alternatieve video-feed terecht. Ik begrijp dat er nog wel e.e.a. online komt en ook de berichten zullen de komende dagen nog wel komen, maar het is duidelijk dat ook dit geen evenement was om van een afstand live te proberen te volgen.
Geen klacht overigens, gewoon een constatering. Ik heb zolang de feedster zoekopdracht over bloggercon maar even in mijn RSS-lezer toegevoegd, samen met de Topic Exchange feed voor blogwalk, BlogWalk 5 vind deze week plaats in Zweden

 Reacties uitgeschakeld voor Bloggercon – the day after  Tags:

TopicExchange alternatief voor Nucleus

 Gepubliceerd door om 14:32  Tools
nov 072004
 

Terwijl de Blogdigger-plugin hier en daar nog een beetje aangepast wordt (en nog moet worden), heb ik ook gewerkt aan een tweede functionaliteit die hoog op mijn wensenlijstje stond: een alternatief voor TopicExchange. Want, hoewel de dienst fantastisch is (zeker ook gezien de omvang) is de site regelmatig offline en dat is tamelijk balen.
Dus wilde ik dat zelf ook kunnen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor TopicExchange alternatief voor Nucleus  Tags:

To feed or to scrape?

 Gepubliceerd door om 01:05  Internet
nov 072004
 

Naar aanleiding van een bericht van Robin Good, wordt op MediaFact de vraag gesteld wat je mag doen met de RSS-feeds van iemand anders. En een stap verder nog: mag je RSS-feeds maken van een website die er geen heeft (‘scrapen’)?

De eerste vraag (gebruik van een RSS-feed) lijkt redelijk eenvoudig. Hoewel de licentie van een website beperkingen zou kunnen opleggen, lijkt het aannemelijk dat je ook bijvoorbeeld een webpagina mag bouwen met een verzameling berichten van verschillende feeds, zoals bijvoorbeeld lastpak, onesite
of Xiffy doen. Maar waarom is dat zo en hoe zit dat dan met dat scrapen? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor To feed or to scrape?  Tags: