Van modules naar leerobjecten

 Gepubliceerd door om 19:07  Onderwijs
nov 052004
 

Esther de Groot schrijft op de edutrip 2004 website:

“Een aantal universiteiten in Georgia hebben een grootschalig samenwerkingsverband onder de titel ‘Creating a more educated Georgia’. De eerste twee jaar bij één van de universiteiten in dit verband richt zich specifiek op mensen die later aan een studie beginnen en wordt volledig als afstandsonderwijs aangeboden. De gedachte was dat ook WebCT cursussen centraal gemaakt konden worden.”

(bron)

Het blijkt dat het gestructureerd onder de loep nemen van de bestaande modules en het opdelen ervan in kleinere (her-)bruikbare brokjes een (automatisch) positief effect op de kwaliteit ervan had. Zoals Esther eigenlijk zelf ook al constateert heeft die kwaliteitverbetering meer te maken met het doorlopen van het reviewproces, dan het opdelen in leerobjecten. Jammer vond ik daarom ook dat uit haar verslag niet blijkt of de leerobjecten wél tot meer hergebruik hebben geleid, omdat al was gebleken dat het uitwisselen van hele cursussen niet werkte. Bij de digitale universiteit loopt op het moment een project waar om dezelfde redenen meteen vooraf voor deze benadering (uitwisselen van kleine leerobjecten in plaats van cursussen) gekozen is.

 Reacties uitgeschakeld voor Van modules naar leerobjecten  Tags:

De tweede golf

 Gepubliceerd door om 18:48  Onderwijs
nov 052004
 
“‘Faculty who are “second wave” in relationship to technology may be pedagogical “pioneers”.’ Als het gaat om onderwijskundige vernieuwing met behulp van ICT dan blijken deze volgers in de tweede golf de groep te zijn die zich didactische vragen stellen en oplossingen zoeken juist omdat ze de techniek niet voorop stellen.”

(bron)

Cas Egelie schrijft op de Edutrip-website over een sessie tijdens EDUCAUSE 2004. Het gaat hierbij over een ondersteuningsprogramma voor docenten aan het Simmons College. Tijdens de sessie werd het begrip “second wave” geïntroduceerd en dat intrigeerde me, maar stemde me ook een beetje droevig. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor De tweede golf  Tags:
nov 052004
 
“Over twee weken verschijnt het decembernummer van PCM. In dit nummer een massatest van 17″ tft-schermen, de nieuwste generatie digitale camera’s, en meer.”

(bron)

Nou dat is nieuwswaarde: de inhoudsopgave van een blad dat over twee weken gaat verschijnen. Druk me even met de neus op het feit dat het blad dat ik over twee weken ga ontvangen (zoals ik eigenlijk natuurlijk wel al weel) in ieder geval niet té actueel kan zijn. Ergelijk vind ik echter dat de digitale versie (waar ik eerder over schreef) er al over één week is. Wat kan ik met mijn abonnement voor 54 euro per jaar daar nou mee?

 Reacties uitgeschakeld voor Meer Personal Computer Magazine ergernissen  Tags: