Myth Busters

 Gepubliceerd door om 22:04  Film en Boek
nov 012004
 
“Een mobiele telefoon gebruiken bij een tankstation is gevaarlijk omdat het een vonk kan veroorzaken die in combinatie met de benzinedampen een explosie kan veroorzaken.”
“In een vliegtuig loop je kans dat je (mogelijk aanwezige) borstimplantaten opzwellen en/of zelfs exploderen vanwege de lagere luchtdruk.”

Broodjes Aap of echt waar? Als je een beetje houdt van het ontzenuwen (of juist bevestigd krijgen) van dit soort verhalen moet je echt eens naar Myth Busters kijken op Discovery Channel. Adam Savage en Jamie Hyneman gaan op ludieke, maar toch ook weer heel serieuze, manier de verschillende mythes te lijf. Kun je écht niet wachten en wil je er een paar opzoeken, kijk dan maar hier en hier. Lang niet zo leuk als de uitzendingen zelf trouwens (zie daarvoor ook het uitzendschema).
[Update]: de .com versie van de discovery website heeft meer foto’s en ook filmpjes!

Metadata en Webstroom

 Gepubliceerd door om 13:02  Presentatie
nov 012004
 

Presentatie als onderdeel van de Webstroom preconferentie tijdens de SURF Onderwijsdagen 2004. Beschikbaar office online.

 Reacties uitgeschakeld voor Metadata en Webstroom  Tags:
nov 012004
 

Presentatie over het SURF SiX jaarplan 2005/2006 en het SURF SiX-boek Leertechnologie in de Lage Landen tijdens de SURF Onderwijsdagen 2004. Beschikbaar office online.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF SiX presentatie tijdens OWD2004  Tags:

Is CanCore toepasbaar in Nederland?

 Gepubliceerd door om 12:00  Publicatie
nov 012004
 

Bijdrage aan de NEN Normalisatie-Nieuwsbrief november 2004 over een van de bekendste verzamelingen adviezen voor educatieve metadata en best practicebeschrijvingen: het Canadian Core Learning Resource Metadata Application Profile. Beschikbaar als PDF-bestand (294 kB)

 Reacties uitgeschakeld voor Is CanCore toepasbaar in Nederland?  Tags:

Leertechnologie in de Lage Landen

 Gepubliceerd door om 11:00  Publicatie
nov 012004
 

Redactie, samen met Jocelyn Manderveld, Frank Benneker en Bas Cordewener, en co-auteur van SURF SiX-boek over leertechnologie. Het boek bevat bijdragen van een groot aantal auteurs. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar de SURF SiX-thema’s: educatieve content, toetsen en assessment, studentinformatie. In het algemene deel wordt aandacht besteed aan toegankelijkheid en wordt teruggekeken naar de ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar. Ook vind je er informatie over SURF SiX, leertechnologie en is er een uitgebreide woordenlijst opgenomen. Te bestellen of te downloaden van de SURF website.

 Reacties uitgeschakeld voor Leertechnologie in de Lage Landen  Tags:

Getronics wil PinkRoccade kopen

 Gepubliceerd door om 09:25  Algemeen
nov 012004
 
“Automatiseerder Getronics wil zijn branchegenoot PinkRoccade kopen. Dat hebben de twee beursgenoteerde bedrijven vanmorgen in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt”

(bron)

Wordt een stevige en grote automatiseerder als dit door gaat , bijna 30.000 medewerkers in dertig landen. En dan te bedenken dat het een tijdje geleden nog slecht ging met Getronics. Vervelend waarschijnlijk wel voor een aantal van de mensen die bij een van beide bedrijven werken, want als er (zoals in de Automatiseringsgids aangegeven) 4% van de banen weg moet, zijn dat zo’n 1.200 mensen die vrijwillig of gedwongen op zoek moeten naar ander werk.

 Reacties uitgeschakeld voor Getronics wil PinkRoccade kopen  Tags:

Slechte reclame

 Gepubliceerd door om 09:15  Algemeen
nov 012004
 
“Het Belgische luchtvaartbedrijf SN Brussels Airlines (voorheen Sabena) wil papieren tickets tot 15 euro duurder maken dan tickets die via internet of telefoon zijn besteld.”

(bron)

Dom, dom, dom. Zeg dan dat je de e-tickets 15 euro goedkoper maakt dan de papieren tickets.