Myth Busters

 Gepubliceerd door om 22:04  Film en Boek
nov 012004
 
“Een mobiele telefoon gebruiken bij een tankstation is gevaarlijk omdat het een vonk kan veroorzaken die in combinatie met de benzinedampen een explosie kan veroorzaken.”
“In een vliegtuig loop je kans dat je (mogelijk aanwezige) borstimplantaten opzwellen en/of zelfs exploderen vanwege de lagere luchtdruk.”

Broodjes Aap of echt waar? Als je een beetje houdt van het ontzenuwen (of juist bevestigd krijgen) van dit soort verhalen moet je echt eens naar Myth Busters kijken op Discovery Channel. Adam Savage en Jamie Hyneman gaan op ludieke, maar toch ook weer heel serieuze, manier de verschillende mythes te lijf. Kun je écht niet wachten en wil je er een paar opzoeken, kijk dan maar hier en hier. Lang niet zo leuk als de uitzendingen zelf trouwens (zie daarvoor ook het uitzendschema).
[Update]: de .com versie van de discovery website heeft meer foto’s en ook filmpjes!

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Myth Busters”

Reacties (3)
  1. Heb het gezien (gister?) en was erg interessant. Daarbij zijn het ‘wetenschappers’ die graag alles willen opblazen. En als dat niet gebeurd verzinnen ze er wel een truukje voor, of is een ander voorwerp de sigaar :D

  2. Er was zowel vandaag als gisteren een uitzending. Gisteren gingen ze met borstimplantaten in een drukkamer aan de slag en met CDROMs op volle toeren (dat gaf overigens een gevaarlijk zooitje). ‘Krijgen we het stuk?’ is inderdaad een belangrijke vraag bij de heren. :)

  3. Die uitzending heb ik ook gezien, ja. Vooral de CD-ROM-test gaf leuke resultaten.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.