Foto’s

 Gepubliceerd door om 17:20  Persoonlijk
okt 222004
 
“De Europese Unie heeft vrijdag een nieuwe campagne gepresenteerd tegen het roken. […] De 42 foto’s die de Unie in gedachten heeft variëren van ronduit afschuwelijk tot komisch. Zo is er een afbeelding van een man wiens keel deels is weggevreten door kanker, maar ook een van een slap gebogen sigaretje, verwijzend naar potentieproblemen die door roken kunnen worden veroorzaakt.”

(bron)

En gaan we er dan wikkels omheen doen zoals bij de tijdschriften die niet geschikt zijn voor jeugdige kijkers? Ik moet er niet aan denken dat ik met de kinders op vrijdagochtend bij de Jan Linders hier in het dorp bij de kassa sta en maar moet hopen dat het aanbod van rookwaren die week alleen de komische foto’s bevat. Teksten erop is OK wat mij betreft (hoeft niet, want ik geloof niet dat dat voor een roker verschil uit maakt), maar dit gaat toch echt wat ver.

 Reacties uitgeschakeld voor Foto’s  Tags:

Fortuyn als Grootste Nederlander?

 Gepubliceerd door om 15:51  Persoonlijk
okt 222004
 

Vandaag gelezen op nu.nl:

“Pim Fortuyn gaat aan kop in de verkiezingen van de Grootste Nederlander.”

(bron)

Ongelofelijk. Wat zegt dit over die 185.000 mensen die tot nu toe een stem hebben uitgebracht?
[update] Overigens, stemmen kan nog steeds, dus je kunt hier nog verandering in brengen, ook al is je keuze inmiddels beperkt tot negen Nederlanders + Anne Frank.

okt 222004
 
“Where’s the catch.
In hoeverre is de content vrij te arrangeren en blijft deze ook los van [email protected] te gebruiken. Eventueel in een ELO naar keuze? M.a.w is de content gemetadateerd of is er een koppeling gebouwd met [email protected]?
In hoeverre is maatwerk mogelijk of zijn het daadwerkelijk digitale ‘schoolboeken’ (plaza’s) voor the masses.
Een paar eerste vragen die zo maar bij me opkomen.”

(bron)

Terechte vragen die Paulo stelt in een reactie op het bericht op inter-net-viewer over weer een samenwerkingsverband van Wolters-Noordhoff en Three Ships op het gebied van elektronisch lesmateriaal. Ik kan eigenlijk alleen van harte hopen dat de betrokkenen bij de ROC’s die vragen ook gesteld hebben, want dat blijft vaak achterwegen. Zowel Three Ships als Wolters-Noordhoff zouden namelijk voldoende ervaring met dit onderwerp moeten hebben om die vragen te beantwoorden op een manier die ook Paulo tevreden kan stellen. Zonder de noodzaak om dat te doen kun je je namelijk afvragen waarom ze dat zouden doen.

IMS LD workshop in Heerlen

 Gepubliceerd door om 08:55  SURF
okt 222004
 

Gisteren naar Heerlen geweest voor de Learning Design workshop. Het was een goede bijeenkomst. Hoewel ik eigenlijk een beetje bang was dat het voor beginners erg snel ging, blijkt de beschrijving vooraf duidelijk genoeg te zijn geweest en wist iedereen wat te verwachten. Colin Tattersall blijkt overigens een gave te hebben voor het begrijpelijk uitleggen van Learning Design, al zal het feit dat hij het gisteren in zijn moedertaal mocht doen in plaats van in het Nederlands zeker geholpen hebben.
Mijn poging om foto’s te maken is helaas op niets uitgelopen, teveel wit op de achtergrond en dus donkere figuurtjes tegen een bijna wit vlak. De presentatiebestanden komen binnenkort online via de SURF SiX-website.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS LD workshop in Heerlen  Tags: