Foto’s

“De Europese Unie heeft vrijdag een nieuwe campagne gepresenteerd tegen het roken. […] De 42 foto’s die de Unie in gedachten heeft variëren van ronduit afschuwelijk tot komisch. Zo is er een afbeelding van een man wiens keel deels is weggevreten door kanker, maar ook een van een slap gebogen sigaretje, verwijzend naar potentieproblemen die door roken kunnen worden veroorzaakt.”

(bron)

En gaan we er dan wikkels omheen doen zoals bij de tijdschriften die niet geschikt zijn voor jeugdige kijkers? Ik moet er niet aan denken dat ik met de kinders op vrijdagochtend bij de Jan Linders hier in het dorp bij de kassa sta en maar moet hopen dat het aanbod van rookwaren die week alleen de komische foto’s bevat. Teksten erop is OK wat mij betreft (hoeft niet, want ik geloof niet dat dat voor een roker verschil uit maakt), maar dit gaat toch echt wat ver.