Wireless netwerk voor “braveriken”

 Gepubliceerd door om 10:42  Internet
okt 092004
 

Edusite heeft een bericht naar aanleiding van een item op de online versie van Univers (ook hier geen RSS feed trouwens) waarbij het gaat over de eerste ervaringen naar aanleiding van het gebruik van een draadloos netwerk op de UvT. En het blijkt allemaal mee te vallen, er gebeurt niets dat niet mag en het lijkt alsof men daar teleurgesteld over is. Zeker gezien de voorspellingen:

“Voorafgaand aan de installatievan het draadloze netwerk waarschuwden verschillende deskundigen voor ‘massaal films downloadende studenten’.”

(bron)

Natuurlijk. Dat ga ik draadloos met mijn laptopje zitten doen. Een draadloos netwerk is leuk/handig/soms heel praktisch. Heb ik thuis ook. Maar voor grote hoeveelheden data hang ik mijn laptop toch gewoon even aan een draad. Dan gaan 100Mbit/sec toch net wat sneller dan die ongeveer 5,5Mbit/sec die ik in praktijk maximaal draadloos haal. En waarom zou een student draadloos meer onzin moeten uithalen dan met een bekabeld netwerk?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.