Hidalgo – hop paardje hop

Hidalgo - Zuleikha RobinsonHidalgo Je neemt een held met een geheim (maar niet té geheim natuurlijk, want iedereen lijkt het te weten), laat die een vreselijke gebeurtenis meemaken waardoor hij aan de drank raakt (hé dat was toch het begin van de Last Samurai ?). Dan stuur je hem naar de andere kant van de wereld naar een plek waar hij eigenlijk niet thuis hoort (hé, klinkt ook bekend). Voeg daar een paar slechterikken aan toe, vooral natuurlijk een paar die eigenlijk goeierikken zouden moeten zijn (blijft deja-vu), een mooie dame die de held eigenlijk niet kan krijgen én een kreng die de held gelukkig niet wil (verstandig). Laat de held een heleboel ontberingen doormaken (samen met zijn trouwe viervoeter), zwaar in de problemen komen, maar op het einde laat je hem natuurlijk wél winnen!
Zorg ervoor dat de film wordt opgenomen op locatie (Marokko is veel echter dan een woestijn in de VS), dat er veel mensen/paarden/special effects bij gebruikt worden zodat je kunt verzuchten dat het wel een mega-klus was waarvan iedereen heel benieuwd is of het op het grote doek over zal komen, maak een website met achtergrondinformatie, lekker muziek en een spelletje (joepie ik haalde het meteen de eerste keer). En als klap op de vuurpijl is je verhaal natuurlijk gebaseerd op een persoon die écht bestaan heeft. En klaar is je kaskraker.
Aardig om te zien, maar wel erg voorspelbaar.