Wireless netwerk voor “braveriken”

 Gepubliceerd door om 10:42  Internet
okt 092004
 

Edusite heeft een bericht naar aanleiding van een item op de online versie van Univers (ook hier geen RSS feed trouwens) waarbij het gaat over de eerste ervaringen naar aanleiding van het gebruik van een draadloos netwerk op de UvT. En het blijkt allemaal mee te vallen, er gebeurt niets dat niet mag en het lijkt alsof men daar teleurgesteld over is. Zeker gezien de voorspellingen:

“Voorafgaand aan de installatievan het draadloze netwerk waarschuwden verschillende deskundigen voor ‘massaal films downloadende studenten’.”

(bron)

Natuurlijk. Dat ga ik draadloos met mijn laptopje zitten doen. Een draadloos netwerk is leuk/handig/soms heel praktisch. Heb ik thuis ook. Maar voor grote hoeveelheden data hang ik mijn laptop toch gewoon even aan een draad. Dan gaan 100Mbit/sec toch net wat sneller dan die ongeveer 5,5Mbit/sec die ik in praktijk maximaal draadloos haal. En waarom zou een student draadloos meer onzin moeten uithalen dan met een bekabeld netwerk?

 Reacties uitgeschakeld voor Wireless netwerk voor “braveriken”  Tags:

Hidalgo – hop paardje hop

 Gepubliceerd door om 10:33  Film en Boek
okt 092004
 

Hidalgo - Zuleikha RobinsonHidalgo Je neemt een held met een geheim (maar niet té geheim natuurlijk, want iedereen lijkt het te weten), laat die een vreselijke gebeurtenis meemaken waardoor hij aan de drank raakt (hé dat was toch het begin van de Last Samurai ?). Dan stuur je hem naar de andere kant van de wereld naar een plek waar hij eigenlijk niet thuis hoort (hé, klinkt ook bekend). Voeg daar een paar slechterikken aan toe, vooral natuurlijk een paar die eigenlijk goeierikken zouden moeten zijn (blijft deja-vu), een mooie dame die de held eigenlijk niet kan krijgen én een kreng die de held gelukkig niet wil (verstandig). Laat de held een heleboel ontberingen doormaken (samen met zijn trouwe viervoeter), zwaar in de problemen komen, maar op het einde laat je hem natuurlijk wél winnen!
Zorg ervoor dat de film wordt opgenomen op locatie (Marokko is veel echter dan een woestijn in de VS), dat er veel mensen/paarden/special effects bij gebruikt worden zodat je kunt verzuchten dat het wel een mega-klus was waarvan iedereen heel benieuwd is of het op het grote doek over zal komen, maak een website met achtergrondinformatie, lekker muziek en een spelletje (joepie ik haalde het meteen de eerste keer). En als klap op de vuurpijl is je verhaal natuurlijk gebaseerd op een persoon die écht bestaan heeft. En klaar is je kaskraker.
Aardig om te zien, maar wel erg voorspelbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor Hidalgo – hop paardje hop  Tags:

Staken…

 Gepubliceerd door om 00:07  Persoonlijk
okt 092004
 

Aanstaande donderdag staakt het openbaar vervoer. En op 16 november worden de mensen in het onderwijs opgeroepen tot werkonderbrekingen (is wat anders dan staken schijnt).
Dat betekent dat donderdag iedereen maar weer mag kijken hoe op zijn/haar werkplek te komen. Op 16 november is de eerste dag van de SURF Onderwijsdagen 2004 in Utrecht. En in Den Haag is dan het IST 2004 evenement. Ik ben ’s ochtends bezig bij een van de preconferences en ik ga dus écht niet afzeggen om op een nog nader te bepalen plaats duidelijk te maken dat we een stel zotten als regering hebben. We (ja wij allemaal) hebben ze daar neer gezet. Ik ben niet pessimistisch als ik er vanuit ga dat een paar stakingen ze niet op andere gedachten zullen brengen, dan ben ik gewoon realistisch. Ze zullen niet anders/beter kunnen dan het beleid dat ze nu neerzetten.
En staken om te laten zien dat de vakbonden nog wat kunnen bereiken gaat er bij mij niet in. Die wijzigingen naar aanleiding van de algemene beschouwingen? Allemaal sigaren uit eigen doos, elke euro die op de ene plaats minder bezuinigd werd, is verantwoord m.b.v. een bezuiniging op een andere plek.
Maar ach, als je het vergelijkt met de VS doen we het nog helemaal niet zo slecht, daar heeft 4 jaar leven met verkeerde keuzes ze nog niet zoveel ellende gebracht dat ze nu iets anders gaan kiezen. Daar wordt nog zo hard getwijfeld dat het weer een nek-aan-nek race is/wordt. Laten wij daar aan denken als we de volgende keer twijfelen of we wel moeten gaan stemmen.

 Reacties uitgeschakeld voor Staken…  Tags: