Krokedilletranen om Hazes

 Gepubliceerd door om 20:28  Persoonlijk
sep 242004
 

Je kon er gisterenavond en ook vandaag bijna niet omheen: André Hazes is dood. Best jong nog (53) en een schok voor zijn familie en zijn directe omgeving.
Maar jeetje, wat zijn we als natie toch weer diep geschokt.
Iedereen die een camera voor zijn neus en een microfoon eronder kreeg had wel een dierbare herinnering aan André. Ze hadden allemaal wel een keer in hetzelfde café gezeten of hem een keer van dicht bij gezien en waren daarom toch wel extra verdrietig. Massaal gaan we met z’n allen naar de winkel om CD’s en DVD’s van André te kopen, zingen we in het café (voor de camera) mee met zijn liedjes en we zijn boos op de ambtenaren in Amsterdam, want die hebben de durf om maandag te staken als we allemaal naar de Arena willen voor een laatste afscheid.
Doe Maar zong lang geleden “als je wint heb je vrienden”, volgens mij is het tegenwoordig ook “als je sterft heb je vrienden”. Bah.

 Reacties uitgeschakeld voor Krokedilletranen om Hazes  Tags:

Macht aan de bloggers

 Gepubliceerd door om 20:15  Internet
sep 242004
 

In de offline versie van de Automatiseringsgids van 24 september 2004 (vandaag dus) schrijft Tom Sanders over het “60 minutes”-debacle van afgelopen maand. Daar moest CBS diep door het stof omdat gebleken was dat de “bewijzen” waarop de zender haar conclusies over de diensttijd van Bush had gebaseerd vals waren.
Dat dat zo was, was ontdekt door een aantal weblogs die waren gaan uitzoeken hoe dat nou zat met die bewijzen, het blijk dat bijvoorbeeld het taalgebruik niet klopte, de opmaak niet overeen kwam met wat je van een typemachine uit 1972 zou mogen verwachten etc.
Hoera voor de webloggers, balen voor de traditionele media en journalisten die toch meestal een beetje neerkijken op webloggers (dat zijn namelijk in hun ogen wannebe-journalisten). Tom Sanders hoort zo te zien bij die laatste groep… Lees verder….

Video online via SURF

 Gepubliceerd door om 07:24  Internet
sep 242004
 
“De collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid komt online beschikbaar voor het hoger onderwijs via de SURFnet Video Portal. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het grootste audiovisuele archief van Nederland. De collectie omvat radio- en tv-programma’s van de publieke en commerciële omroepen, het Polygoon-archief, en ander foto-, film- en geluidsmateriaal vanaf 1896.”

(bron)

Goede zaak en een heel goed voorbeeld van waar SURF zijn meerwaarde voor het hoger onderwijs meer dan waar maakt én hoe het blijkbaar toch mogelijk blijkt te zijn om een complex verhaal van rechten etc. in één keer voor een grote hoeveelheid content goed te regelen. De overeenkomst werd gisteren één verdieping hoger dan waar wij met SURF SiX zaten getekend.

p.s. Hans, bedankt voor de taart!

 Reacties uitgeschakeld voor Video online via SURF  Tags:
sep 242004
 
“De Europese Raad zal vrijdag geen officiële beslissing nemen over hoe het verder moet met de omstreden Europese richtlijn voor softwarepatenten.”

(bron)

Ik zie (nog) geen hoopgevende veranderingen, anders dan een uitstel van het nemen van een slecht besluit. Maar of dit een verandering gaat betekenen betwijfel ik.

 Reacties uitgeschakeld voor Besluit over softwarepatenten uitgesteld  Tags:

Twee weken offline voor experiment?

 Gepubliceerd door om 07:05  Internet
sep 242004
 
“Het klinkt als een soort Big Brother-experiment. Sluit je zelf twee weken lang af van internet en schrijf op wat je voelt en doet.”

(bron)

Dat heet toch gewoon vakantie?

 Reacties uitgeschakeld voor Twee weken offline voor experiment?  Tags: