Meer RSS vrijheid

 Gepubliceerd door om 13:10  Internet
sep 102004
 
“Hoewel ik zelf bij bepaalde blogs graag de discussies in reactiepanels volg, kan ik me wel iets bij die houding voorstellen. Mijn oplossing: laat de bezoeker zelf kiezen. Een RSS feed voor nieuwe postjes en een RSS feed voor de commentaren.”

(bron)

Gerard moet zijn RSS-feed opnieuw bouwen en heeft daarom gekeken welke opties hij zou moeten aanbieden. Hij gaat nu voor twee feeds. Ik vind dat wel jammer, want de optie die ik zou kiezen (post + reacties in één feed) is er dan dus niet meer. Persoonlijk vind ik het namelijk altijd handig om reacties in de context van het oorspronkelijk bericht te kunnen lezen. Waar hij wél gelijk in heeft is dat de bezoeker zou moeten kunnen kiezen. Daar schiet ik helaas wat RSS betreft ook nog tekort. Je hebt wel een aantal keuzemogelijkheden, maar die zul je moeten weten om ze te kunnen gebruiken. Ze staan nog niet eenvoudig bij elkaar.

Het zou ook zo gemakkelijk zijn….

 Gepubliceerd door om 10:15  Internet
sep 102004
 

Met dank aan Gerard voor het signaleren van het verschil/probleem. Het blijft balen dat browsers zo verschillend met stylesheets om blijven gaan. Zie deze schermafdrukken:
De ICT en Onderwijs website in Internet Explorer 6.0 - Klik voor grotere versie (IE6.0) De ICT en Onderwijs website in Firefox - Klik voor grotere versie (FireFox) Niet alleen de tekst over de afbeelding is storend, ik zie dat de rechterbalk eveneens onleesbaar is. Terwijl die in Internet Explorer (zoals ik zou willen) er gelijk uitzien aan de linkerbalk, die overigens in beide browsers wél het juiste letterformaat heeft.
Ik ben van mening dat de site in (als het effe kan) alle browsers goed genoeg bruikbaar moet zijn (hoeft overigens niet te betekenen “exact hetzelfde uitzien”) en dat is nu dus niet het geval. Ik zal er z.s.m. naar kijken, maar dat kan niet nu meteen.
(20040911 is inmiddels opgelost)

 Reacties uitgeschakeld voor Het zou ook zo gemakkelijk zijn….  Tags:

Vandaag een jaar geleden….

 Gepubliceerd door om 07:03  SURF
sep 102004
 
Deelnemers - Klik voor grotere versie

schreef ik hier op de weblog over de aankondiging voor de eerste SURF SiX bijeenkomst, die overigens pas in oktober 2003 plaats vond. Nu, 12 maanden en zes bijeenkomsten later (en nog een aantal voor de boeg dit jaar), ben ik een stuk minder zenuwachtig voor een bijeenkomst. Toch blijft het steeds weer de uitdaging om een programma samen te stellen waar mensen ook naar toe komen en sprekers te vinden die dat ook goed kunnen overbrengen. Als je trouwens een control-freak bent, dan kan ik je dit absoluut aanbevelen als therapie. Het eerste wat je leert is namelijk dat je nooit alles in de hand hebt. :) Update: de bijbehorende presentatiebestanden zijn overigens natuurlijk online beschikbaar.

toestel-test #3

 Gepubliceerd door om 06:00  PictureMail
sep 102004
 

Hmm, raar. Omdat ik dacht dat de mail niet aangekomen was heb ik hem opnieuw gestuurd. Maar blijkbaar zijn ze alletwee aangekomen. Dat is niet zo raar, maar waarom de tweede pas ruim 7 uur later verwerkt en toegevoegd werd, kan ik niet verklaren. En als er iets vervelend is, zijn het computers die dingen doen die niet te verklaren zijn. :(

Kleverige bezoekers

 Gepubliceerd door om 00:31  Internet
sep 102004
 

Het is een onderwerp dat al eerder besproken is (niet hier overigens), maar Robert Scoble is aan het “rekenen” gegaan en schrijft over A theory on why RSS traffic is growing out of control en dat naar aanleiding van een post door Nathan Wallace met als titel RSS is sticky. Robert maakt een vergelijking tussen het aantal hits gegenereerd als gevolg van het opvragen van de HTML-pagina’s van een site en als gevolg van het opvragen van de RSS-feed. Hij doet dat overigens aan de hand van fictieve getallen, er komt geen meetwerk aan te pas. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Kleverige bezoekers  Tags: