Volwassenen in een autozitje?

“Kinderen die kleiner zijn dan 1 meter 35 moeten binnenkort verplicht in een autozitje op de achterbank. De Europese Unie legt dit momenteel wettelijk vast. De kans bestaat echter dat de norm omhoog wordt geschroefd naar 1 meter 50, waardoor ook volwassenen die klein van stuk zijn in een kinderzitje moeten plaatsnemen.”

(bron)

Lijkt me logisch, het is een regel die met lengte te maken heeft en niet met leeftijd.

“De wet bepaalt bovendien dat er nog maar plek is voor maximaal twee kinderstoeltjes op de achterbank. Ouders die drie of meer kinderen hebben kunnen hierdoor niet meer op pad met het hele gezin.div> (bron)

Dit is een beetje raar. Ik heb nu ook drie volwaardige zitplaatsen met gordels en hoofdsteunen. Waarom zou ik daar geen drie kinderstoeltjes kunnen plaatsen. Ik begrijp dat het niet verstandig is als kinderen aan elkaar kunnen komen, maar wat de veiligheidsredenen zijn?