Vodafone test oplader op zonne-energie

 Gepubliceerd door om 17:54  Tools
aug 042004
 
“Vodafone is een proef begonnen met een oplader voor mobieltjes, die op zonne-energie werkt. De ‘zonnelader’ is vooral handig op plaatsen zonder stopcontact en milieuvriendelijk. Het is een plat doosje met daarin een zonnecollector. Om op te laden, wordt het doosje opengeklapt, in het daglicht gelegd en aan het mobieltje gekoppeld”

(bron)

Ideaal met dit weer. Overigens ook op vakantie. Ik ken mensen die op vakantie naar Ijsland gaan en hun digitale fotocamera maar thuis gelaten hebben omdat ze niet vaak genoeg in de bewoonde wereld (ergens met een stopcontact) komen tijdens die twee weken.

 Reacties uitgeschakeld voor Vodafone test oplader op zonne-energie  Tags:

Microsoft begint met weblogdienst

 Gepubliceerd door om 15:07  Internet
aug 042004
 
“Microsoft begint volgende week zijn eerste weblogdienst. De proeftuin wordt Japan, waar het softwareconcern in een jaar tijd een miljoen gebruikers wil binnenhalen.”

(bron)

Aan iedereen die in de webloggingdienstverlening zit: maak je borst maar nat! Microsoft komt er aan.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft begint met weblogdienst  Tags:

Upgrade

 Gepubliceerd door om 13:56  Persoonlijk
aug 042004
 

Ik heb zojuist Nucleus (de software achter deze weblog) bijgewerkt van versie 2.0 naar 3.1. Omdat ik geleerd heb en dit eerst geprobeerd heb op een test-site ging het redelijk snel en zover te overzien zonder problemen. Mocht je rare dingen ontdekken, laat het dan even weten.

 Reacties uitgeschakeld voor Upgrade  Tags:
aug 042004
 
“International LOM Survey: Report

Important survey of actual learning object metadata instances received from ARIADNE Project (EU), the LTSN (UK), Metalab (France), CELTS (China) and CAREO (Canada).”

(bron)

Interessant onderzoek door Norm Friesen naar het gebruik van de LOM. Tegenstanders van de LOM zullen er veel plezier aan beleven want kort door de bocht samengevat zegt het: het is te complex, wordt maar mondjesmaat (alleen delen) geïmplementeerd, soms wordt het niet goed geïmplementeerd.

 Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek naar het gebruik van IEEE LOM  Tags: