Besmettelijke stijl

“A lot of my knowledge comes from being what I’ll describe as a Developer’s Widow. I’m sure there’s a support group for us spouses of web developers out there – I must find out when they meet. We developers widows come home from our 9-5 jobs every day to find our partners tapping away at their computers, eager to show us the latest cool thing that their application can do, describing the political ins and outs of the blogosphere, ranting about the trolls on their mailing lists. We try to drag them out to buy groceries but before they go they simply must check their email for the 800 millionth time just in case something’s happened. They marvel at those of us foolish enough to participate in the rat race. They ask what the weather was like outside. They are excited (though sometimes feel slightly confronted) to have a real person to talk to after a day in cyberspace.”

(bron)

Eigenlijk gaat het stuk waar ik jullie naar wil verwijzen helemaal niet over het bovenstaande citaat, maar over het belang van webstandaarden. Ik moest bij het lezen van het verhaal glimlachen en keek naar de bron van de startpagina van de website van mijn werkgever. Kijk, wat een mooie HTML tabellen. Dat was blijkbaar geen criterium bij het onderzoek naar de kwaliteit van de websites van hogescholen en universiteiten zoals dat is uitgevoerd door het programmabureau Advies Overheid.nl in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Want daar kwam die website er als beste uit het onderzoek.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
16 jaren geleden

Die eerste plaats was wel leuk natuurlijk, maar dat moet over de inhoud gegaan zijn, want qua webstandaarden klopt er inderdaad niet veel van. Mijn preferente browser is Firefox (een stukje strikter dan IE) en daarin ziet FontysOnline er niet zo best uit. En zodra je op een Sitebouwer-site uitkomt is de layout zo onleesbaar dat het echt over en sluiten is.

Ik wil geen betweter zijn. maar hoofdstuk 1 van elk webdesignboek begint toch met: ontwerp zoveel mogelijk volgens de algemene webstandaarden. Maar goed, we nu eenmaal graag allemaal ons eigen dingetje..

Pierre
16 jaren geleden

Tja, ik geloof dat ik die naam van betweter op dat gebied intern al voldoende heb, dus daar verspil ik mijn energie maar niet te veel meer aan.

Wat me overigens afgelopen dinsdag bij de CWIS bijeenkomst (http://purl.oclc.org/NET/go… ) ‘verbaasde’ (verontrustte) is dat er nu mensen zijn die denken dat Open Source en standaarden één en hetzelfde zijn, en dat je dus het ene krijgt als je het andere doet…