mrt 302004
 
“Nederlandse kinderen worden vooral in het midden van de week geboren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op dinsdag, woensdag en donderdag vinden relatief veel geboortes plaats. In het weekend zakt dat aantal drastisch.”

(bron)

Ik had deze getallen wel graag opgesplitst willen zien in geplande ziekenhuisbevallingen (en met name keizersnedes) en thuisbevallingen. Die worden namelijk sowieso niet op feestdagen of in het weekend gepland. De spreiding van de geboortes over het jaar geeft aan dat in de maanden oktober t/m januari gemiddeld gezien veel meer kinderen op stapel gezet worden dan de andere maanden. Grote vraag is dan natuurlijk of dat te maken heeft met de wens/planning/inspanning van de aanstaande ouders of dat er ook verklaringen zijn die door de natuur bepaald worden (en nee, dan bedoel ik niets eens de lange tijd dat het donker is in de winter ;-) )

Deel dit bericht:
mrt 302004
 
“Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, heeft een woordenboek van Nederlandse onderwijstermen op het internet geplaatst. Voor elke onderwijsterm vindt een online woordenboek de juiste Engelse equivalent. Tot nu toe waren de termen alleen opzoekbaar in een papieren glossary.”

(bron)

Heel goed initiatief, al zou ik ook graag een omgekeerde variant hebben, zou de vervuiling van de Nederlandse taal flink tegen gaan. Overigens weet ik niet of ik het nog zo leuk vind als iemand mij deskundige noemt….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Nuffic plaatst Engelse vertaling Nederlandse onderwijstermen online  Tags:

Ben vandaag naar België

 Gepubliceerd door om 06:45  Persoonlijk
mrt 302004
 

Vandaag ben ik op en neer naar Gent voor de bijeenkomst “De bibliothecaris en de elektronische leeromgeving“. Ik hoop dat het verkeer een beetje meezit, want zelf zonder problemen is het bijna twee uur rijden met de auto en met de trein wil ik het niet eens uitrekenen. Dat is vanuit Deurne naar België al helemaal niet handig.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Ben vandaag naar België  Tags: