mrt 302004
 
“Nederlandse kinderen worden vooral in het midden van de week geboren, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op dinsdag, woensdag en donderdag vinden relatief veel geboortes plaats. In het weekend zakt dat aantal drastisch.”

(bron)

Ik had deze getallen wel graag opgesplitst willen zien in geplande ziekenhuisbevallingen (en met name keizersnedes) en thuisbevallingen. Die worden namelijk sowieso niet op feestdagen of in het weekend gepland. De spreiding van de geboortes over het jaar geeft aan dat in de maanden oktober t/m januari gemiddeld gezien veel meer kinderen op stapel gezet worden dan de andere maanden. Grote vraag is dan natuurlijk of dat te maken heeft met de wens/planning/inspanning van de aanstaande ouders of dat er ook verklaringen zijn die door de natuur bepaald worden (en nee, dan bedoel ik niets eens de lange tijd dat het donker is in de winter ;-) )

mrt 302004
 
“Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, heeft een woordenboek van Nederlandse onderwijstermen op het internet geplaatst. Voor elke onderwijsterm vindt een online woordenboek de juiste Engelse equivalent. Tot nu toe waren de termen alleen opzoekbaar in een papieren glossary.”

(bron)

Heel goed initiatief, al zou ik ook graag een omgekeerde variant hebben, zou de vervuiling van de Nederlandse taal flink tegen gaan. Overigens weet ik niet of ik het nog zo leuk vind als iemand mij deskundige noemt….

 Reacties uitgeschakeld voor Nuffic plaatst Engelse vertaling Nederlandse onderwijstermen online  Tags: