mrt 012004
 
“Vanaf aanstaande maandag [vandaag dus] zal de Duitse organisatie voor domeinregistratie Denic beginnen met het invoeren van ‘vreemde’ letters in domeinnamen, zo schrijft de nieuwssite Expatica. Het gaat hierbij om onder andere letters met een umlaut (À), een accent (é) of een cedille (ç).”

(bron)

Oei oei, leuk die principiële acties (Defenders of the change say they are fed up with spelling their names “wrong” by adapting them to an “American” alphabet.) maar het leidt natuurlijk tot meer problemen. Zouden we in Nederland natuurlijk ook kunnen doen. Als ik al zie hoe moeilijk het voor computersystemen in Nederland is om de trema in de achternaam van mijn partner correct op papier te krijgen, dan ben ik blij dat we dat nog niet in URLs doen. Ik heb haar domeinnaam daarom dan ook maar op de ‘foute’ manier gespeld.

 Reacties uitgeschakeld voor Duitsland start met speciale tekens in internetadressen  Tags:
mrt 012004
 
“Verreweg de meeste ongevraagde reclame die via e-mails wordt verspreid is afkomstig uit de Verenigde Staten. Ruim 56 procent van alle zogenoemde spam-berichten wordt vanuit computers in de VS verzonden. Van alle Europese landen is Nederland de voornaamste verspreider.”

(bron)

Nou nou, schokkend zeg, maar liefst 2% van alle spam is afkomstig van Nederlandse computers. Grappig dat het bericht vergeet te vermelden wat wél in het oorspronkelijk bericht staat (waarna overigens wel gelinkt wordt): “Our intelligence suggests that a large amount of spam originates in Russia, even though it appears at only number 28 in the chart. Hackers appear to be breaking into computers in other countries and sending out spam via ‘infected’ PCs,” continued Cluley [werkzaam bij het bedrijf dat het onderzoek deed].

Overigens, de betrouwbaarheid van de steekproef (Researchers scanned all spam messages received over two days last week) vind ik ook nog wel een issue.

Maar goed, we doen tenminste weer eens mee, het is dan wel niet het WK voetbal of de Tour de France, het is wél een ranglijst rond een onderwerp waar iedereen het over heeft ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Nederland hoog in lijst ‘spam’-verzenders  Tags: