Nederland hoog in lijst ‘spam’-verzenders

“Verreweg de meeste ongevraagde reclame die via e-mails wordt verspreid is afkomstig uit de Verenigde Staten. Ruim 56 procent van alle zogenoemde spam-berichten wordt vanuit computers in de VS verzonden. Van alle Europese landen is Nederland de voornaamste verspreider.”

(bron)

Nou nou, schokkend zeg, maar liefst 2% van alle spam is afkomstig van Nederlandse computers. Grappig dat het bericht vergeet te vermelden wat wél in het oorspronkelijk bericht staat (waarna overigens wel gelinkt wordt): “Our intelligence suggests that a large amount of spam originates in Russia, even though it appears at only number 28 in the chart. Hackers appear to be breaking into computers in other countries and sending out spam via ‘infected’ PCs,” continued Cluley [werkzaam bij het bedrijf dat het onderzoek deed].

Overigens, de betrouwbaarheid van de steekproef (Researchers scanned all spam messages received over two days last week) vind ik ook nog wel een issue.

Maar goed, we doen tenminste weer eens mee, het is dan wel niet het WK voetbal of de Tour de France, het is wél een ranglijst rond een onderwerp waar iedereen het over heeft ;-)