Duitsland start met speciale tekens in internetadressen

“Vanaf aanstaande maandag [vandaag dus] zal de Duitse organisatie voor domeinregistratie Denic beginnen met het invoeren van ‘vreemde’ letters in domeinnamen, zo schrijft de nieuwssite Expatica. Het gaat hierbij om onder andere letters met een umlaut (À), een accent (é) of een cedille (ç).”

(bron)

Oei oei, leuk die principiële acties (Defenders of the change say they are fed up with spelling their names “wrong” by adapting them to an “American” alphabet.) maar het leidt natuurlijk tot meer problemen. Zouden we in Nederland natuurlijk ook kunnen doen. Als ik al zie hoe moeilijk het voor computersystemen in Nederland is om de trema in de achternaam van mijn partner correct op papier te krijgen, dan ben ik blij dat we dat nog niet in URLs doen. Ik heb haar domeinnaam daarom dan ook maar op de ‘foute’ manier gespeld.