SCORM Dynamic Appearance Model white paper

Op de CETIS website deel drie in een serie berichten over de inspanningen van het Canadian Department of National Defense om de herbruikbaarheid van SCORM content te verbeteren. Deel 1 stamt van ongeveer een jaar geleden. Dee 2 was de aankondiging van het document dat nu via de link in deel 3 ook publiekelijk beschikbaar is. Het feit dat ik op alle drie de delen gereageerd heb zegt voldoende over het belang dat ik hecht aan deze ontwikkeling. Het document (SCORM Dynamic Appearance Model white paper) behandelt in detail wat zij denken dat zou moeten veranderen aan SCORM om de herbruikbaarheid te verhogen. Een aantal van de wijzigingen betreffen overigens de fundamenten van het SCORM ontwerp.


Dat detailniveau maakt het minder interessant voor een heel breed publiek, maar als je SCORM op een beetje technisch niveau kent, zul je het meeste redelijk gemakkelijk herkennen. Jammer overigens dat ze een tweetal aandachtspunten die vanuit IMS Learning Design te formuleren zijn niet ook meegenomen hebben.