KPN biedt alle scholen gratis breedband #2

Tja, het was natuurlijk te verwachten dat het bericht over het gratis internet dat KPN scholen wil aanbieden het nodige stof zou doen opwaaien.

NL.Tree vaardigde meteen een persbericht uit waarin werd aangegeven dat KPN de marktwerking frustreert. Daarnaast hebben ze meteen een pagina opgezet waarin ‘veel gestelde vragen‘ over het aanbod worden besproken.

Webwereld had een bericht dat in de loop van de dag tot drie keer toe werd aangepast waarin ze wisten te melden dat de politiek zich ook met het aanbod ging bemoeien. De NMA zou er in ieder geval géén problemen mee hebben, de OPTA was nog aan het onderzoeken of het mocht, de LPF en de PvdA hebben schriftelijk vragen gesteld en Groen Links kwam met een alternatief plan (een nationaal fonds).

Ook hier op de website kwamen reacties binnen naar aanleiding van het eerste bericht over het aanbod. Ook op de Webwereld website is de lijst reacties inmiddels lang en niet altijd positief.

Dit wordt ongetwijfeld vervolgd :-D

[update] Het mailadres van Johan blijkt helaas niet te werken. De Brinkster website is op het moment wél weer te bereiken, ik heb het bestand met de analyse ook lokaal neergezet.