Tegenstanders softwarepatenten halen overwinning

“Het Europees Parlement heeft vandaag (woensdag) gestemd over het controversiële wetsvoorstel rond softwarepatenten. De tekst is weliswaar goedgekeurd, maar door een aantal amendementen (wijzigingen) heeft het voorstel behoorlijk aan kracht ingeboet. Tegenstanders spreken van een belangrijke overwinning.”

(bron)

Goed nieuws lijkt het, al dacht ik dat eerst niet toen ik de kop “Europees Parlement voor patenteren software” zag boven een bericht van de Automatiseringsgids. Verderop in het bericht wordt echter duidelijk dat bijvoorbeeld de EICTA, die sterk voorstander zijn van patenten, verwacht dat de meeste amendementen door de raad van ministers geschrapt zullen worden. De Vereniging Open Source Nederland vindt juist dat er te weinig beperkingen zijn, zelfs mét al die amendementen.