sep 252003
 
“Het Europees Parlement heeft vandaag (woensdag) gestemd over het controversiële wetsvoorstel rond softwarepatenten. De tekst is weliswaar goedgekeurd, maar door een aantal amendementen (wijzigingen) heeft het voorstel behoorlijk aan kracht ingeboet. Tegenstanders spreken van een belangrijke overwinning.”

(bron)

Goed nieuws lijkt het, al dacht ik dat eerst niet toen ik de kop “Europees Parlement voor patenteren software” zag boven een bericht van de Automatiseringsgids. Verderop in het bericht wordt echter duidelijk dat bijvoorbeeld de EICTA, die sterk voorstander zijn van patenten, verwacht dat de meeste amendementen door de raad van ministers geschrapt zullen worden. De Vereniging Open Source Nederland vindt juist dat er te weinig beperkingen zijn, zelfs mét al die amendementen.

 Reacties uitgeschakeld voor Tegenstanders softwarepatenten halen overwinning  Tags:
sep 252003
 

Tja, het was natuurlijk te verwachten dat het bericht over het gratis internet dat KPN scholen wil aanbieden het nodige stof zou doen opwaaien.

NL.Tree vaardigde meteen een persbericht uit waarin werd aangegeven dat KPN de marktwerking frustreert. Daarnaast hebben ze meteen een pagina opgezet waarin ‘veel gestelde vragen‘ over het aanbod worden besproken.

Webwereld had een bericht dat in de loop van de dag tot drie keer toe werd aangepast waarin ze wisten te melden dat de politiek zich ook met het aanbod ging bemoeien. De NMA zou er in ieder geval géén problemen mee hebben, de OPTA was nog aan het onderzoeken of het mocht, de LPF en de PvdA hebben schriftelijk vragen gesteld en Groen Links kwam met een alternatief plan (een nationaal fonds).

Ook hier op de website kwamen reacties binnen naar aanleiding van het eerste bericht over het aanbod. Ook op de Webwereld website is de lijst reacties inmiddels lang en niet altijd positief.

Dit wordt ongetwijfeld vervolgd :-D

[update] Het mailadres van Johan blijkt helaas niet te werken. De Brinkster website is op het moment wél weer te bereiken, ik heb het bestand met de analyse ook lokaal neergezet.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN biedt alle scholen gratis breedband #2  Tags: