Adsl groeit nog steeds voortvarend

“Adsl (asymetric digital subscriber line) had begin 2003 nog 360.000 abonnees, tegen nu al zeker 680.000. Internet via de kabel heeft er met 800.000 abonnees wel meer, maar de groei is eruit. Met adsl is snel dataverkeer over de gewone telefoonlijn mogelijk. Door een speciaal kastje worden telefoonlijn en internetlijn gescheiden, waardoor bellen en internetten tegelijk kan.”

(bron)

Eigenlijk geen echt nieuws, want we wisten natuurlijk al lang dat ‘breedband’ in Nederland flink aan populariteit aan het toenemen was, maar de getallen erbij maken het toch waard dit even te vermelden. Dat internet via de kabel niet meer groeit is niet zo gek, het aantal plaatsen waar je beide hebt opties hebt, of waar juistanders in ieder geval ADSL neemt snel toe. En als je op dit moment moet kiezen, is de keuze voor ADSL (nieuw, hip, veel reclame) sneller gemaakt dan voor kabel (slechte naam UPC/Chello, niet meer nieuw). Daar komt bij dat de meeste mensen geen verstand hebben van de verschillen in bandbreedte en dus kijken naar de laagste absolute prijs.