Menu
Categorieën
Mooi: betaalbare ePaper modulen voor Arduino en Raspberry Pi
18 februari 2018 Arduino

Via de enthousiaste video’s van Nick van Educ8s kwam ik afgelopen week erachter dat ePaper displays voor Arduino en Raspberry Pi inmiddels goedkoop genoeg zijn geworden om ook voor eigen hobbyprojecten zinvol te zijn.

Het voordeel van een ePaper display is uiteraard het lage energieverbruik, nadeel is de lage beeldverversingsfrequentie en het gegeven dat ze meestal alleen zwart/wit zijn. En inderdaad, als je een groot scherm wilt, dan gaat het alsnog in de papieren lopen, maar een scherm van 1,54 inch in zwart/wit kost via eBay zo’n 18 Amerikaanse dollar. Bij AliExpress kwam ik andere versies tegen, zoals deze met zwart en rood voor zo’n 15 euro.

Belangrijk is om even goed op te letten. Op eBay staan ook goedkopere exemplaren, maar die beschikken niet over de benodigde connector/kabel:

Een van de goedkopere aanbieders had wél plaatjes met de kabel, maar in de beschrijving van wat geleverd zou worden stond de “XH2.54 20cm 8Pin” kabel niet erbij. Navraag leerde ook dat die niet geleverd werd. Even opletten dus.

Voor de Raspberry Pi wil je waarschijnlijk een “Hat” hebben, zoals deze. Dan kun je het display namelijk direct op je Raspberry Pi prikken. Als je dan een Raspberry Pi Mini gebruikt in plaats van zo’n grote lompe Pi 3, dan ziet het er meteen ook goed uit.

"3" Comments
  1. Pingback: ICT & Onderwijs Blog (@ictoblog)

  2. Hallo Pierre, leuke tip over e-paper-display. Ik heb een laten komen die mooi op grote Rpi3 past. Ik heb onderstaande web-side gevonden met tips hoe je ook 90 graden gedraaid tekst kun schrijven. https://diyprojects.io/weather-station-epaper-displaydashboard-jeedom-raspberry-pi-via-json-rpc-api/#.WrvLq4huaUk

    • Dank je voor de aanvullende tip/site! En leuk dat je er iets aan gehad hebt. Ik heb me nog steeds kunnen inhouden. Heb nog de nodige andere “projecten” (mag je tegenwoordig niet meer zeggen begrijp ik) liggen. 🙂

Reacties zijn niet toegestaan
*