Multiplayer Virtual Reality Games


Een van de nadelen van Virtual Rearlity (ook ten opzichte van Mixed Reality of Augmented Reality) is dat je helemaal afgesloten bent van de buitenwereld. Zeker met een headset op voor het ruimtelijk geluid.
Dat kan natuurlijk veranderen. Bijvoorbeeld als je een multiplayer game hebt waarbij je met meerdere spelers/personen tegelijkertijd aanwezig bent in een VR omgeving.
Bovenstaande video laat een demo zien van IEEE waarbij 3 deelnemers, met behulp van een Oculus Rift, onder leiding van een “vluchtleider” opdrachten moeten uitvoeren op Mars.
Naast het bericht op armdevices.net, kun je ook indrukken lezen op digitaltrends en tomshardware.
De indrukken waren over het algemeen positief:

I felt properly enclosed in a spaceship, floating above Mars, but unlike so many other of my VR adventures, I wasn’t alone. I sensed that I had copilots to share my adventure with — and that felt phenomenal

Ook al was deze demo meer een proof of concept.

Ook hier neem ik aan dat het vervolmaken van de techniek een factor is (nu zitten ze naast elkaar, je wilt het ook over het netwerk kunnen spelen op afstand), de uitdaging zal zijn/blijven om zinvolle spelsituaties te bedenken waarbij VR meerwaarde heeft én het sociale groepsproces. En nee, ik verwacht geen klaslokaal met 30 leerlingen met zo’n Oculus Rift op hun neus, maar voor kleinere groepjes die (op afstand) samenwerken of die gezamenlijk problemen oplossen, simulaties doorlopen, rollenspellen uitvoeren? Waarom niet?

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raoul Teeuwen
7 jaren geleden

Mooie stap weer …. Fyi: de g is weggevallen in “ik verwacht een klaslokaal”