apr 062013
 


Ik stelde niet zo lang gelden nog de vraag: “Is het ontbreken van uitbreidbaar geheugen voor jou een deal-breaker?” en legde toen uit dat dat voor mij bij een tablet wél zo was. Nu komt er via Kickstarter een ‘oplossing’ voor het ontbreken van zo’n MicoSD-kaart lezer in een aantal tablets en telefoons. Het is een kleine MicroSD-lezer die je aansluit op de MicroUSB-poort van je tablet/smartphone. In de lezer stop je dan een MicroSD-kaartje en daar kun je dan de bestanden van zien/afspelen/bekijken/van en naar je apparaat kopiëren etc.
Eigenlijk dus wat ik ook doe met iFile + jailbreak op mijn iPad, maar dan zonder de noodzaak van een jailbreak.

Ze hebben het op dit moment werken op de volgende apparaten:

 • Samsung Galaxy S2, S3, Note, Note 2; Class 1 support.
 • Motorola RAZR M, RAZR HD, RAZR MAXX HD; Class 1 support.
 • HTC One X+, Evo 4G LTE (Sprint), DROID DNA; Class 1 support.
 • Samsung Galaxy Nexus, Google Nexus 7 & Nexus 10; Class 2 support.
 • Nook Color, Kindle Fire; Class 3 support.
 • Tablets using RockChip & AllWinner chips; Sonicview N710; Class 1 support.

Het blijft natuurlijk een lapmiddel, een ingebouwde microSD-lezer zou nóg beter zijn, maar via Kickstarter kost het kleine ding, inclusief verzending naar Nederland, op het moment maar $12,- (nog geen €10,-) dus als je een van bovenstaande apparaten hebt, dan lijkt me dat je deze eigenlijk niet kunt laten lopen/liggen.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Mini MicroSD Reader voor Android Smartphones & Tablets”

Reacties (3)
 1. Lees ook dit bericht, dan zie hoe ik het voor nog minder geld heb opgelost!

  • Hoi Willem,

   Er zat geen link achter jouw link, bedoelde je dit bericht?
   Die combo is met een dikke 3 euro inderdaad een flink stuk goedkoper dan deze oplossing, maar wel een stuk logger/omvangrijker. Toegegeven, het werkt dan ook weer met meer kaartjes, met name de gewone SD en Mini SD kaartjes zijn handig. De oplossing die hier bij Kickstarter genoemd wordt is meer iets wat je in je Nexus prikt en dan laat zitten tijdens het kijken naar bijvoorbeeld de video’s die je er op hebt staan. Ook als je bijvoorbeeld ermee in de trein zit of op de bank (en niet achter een tafel).

   Dus wat mij betreft twee zinvolle alternatieven voor iets verschillende situaties.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.